Wie is de Mol-thermometer #07: Wie zong 'ik ben de Mol' voor Cécile?

Zit er een stiekeme hint verstopt in het verjaardagsfilmpje voor Cécile? Televizier neemt de WIDM-kandidaten onder de loep in deze thermometer.

Hebben de kandidaten net een nieuwe dj gekozen, vliegt hij alweer uit het spel. Rop kan zijn playlist met The Beatles en Tame Impala helaas niet meer afspelen tijdens de busritjes in Wie is de Mol. Heel jammer, maar voor onze speurtocht naar de bedrieger toch goed nieuws. Want hiermee kunnen we een potentiële Mol afstrepen.

In onze eigen Wie is de Mol-thermometer bespreken we na iedere aflevering welke deelnemers potentiële Mollen zijn, wie we stiekem verder nog in de gaten houden (trust nobody) en wie we beschouwen als onschuldige kandidaten.

 

Is Annemieke de Mol?
 

Afbeelding

Een sleutelpositie in een opdracht is de perfecte plek voor de Mol. Wat dat betreft moeten we heel goed op Annemieke letten in het verlaten Sand Castle Resort met de creepy piccolo’s: vanuit de control room moet zij met de portofoon in haar hand iedereen naar z’n eigen koffer zien te leiden. En tja, daarbij gaat er heel veel mis.

Tot overmaat van ramp blijkt achteraf dat op het scherm met de camerabeelden in kleine lettertjes precies vermeld stond waar in het resort de camera’s hingen. Annemieke had dat natuurlijk moeten opmerken. “Als je daar drie kwartier staat,” zucht Rop, “dan ga je toch even kijken: wat zou dat kunnen zijn links bovenin?” Maar nee. Zoals Tim het samenvat: “Annemieke loopt alleen maar te klooien hier.”

Ontzettend schattig dat de kandidaten een filmpje opnamen voor de jarige Cécile, die in het vliegtuig naar huis zat. Maar zat hier misschien ook een hint in verstopt? Tekst loopt verder onder de video.


Hmmm. Ondanks dit alles stijgt de thermometer bij Annemieke niet helemaal naar de hoogste stand. In het vier-op-een-rij-spel haalt ze weliswaar 250 euro uit de pot, maar ze lijkt ook gewoon een fanatieke kandidaat die lekker veel jokers en vrijstellingen wil binnenhalen. En in restaurant Molino doet ze haar uiterste best als charmante serveerster.

 

Is Klaas de Mol?
 

Afbeelding

“Ik zie je heel ergens anders lopen”, “Nu hol je weer terug op hetzelfde plekje” en “Dat ging niet heel best”. Klaas krijgt heel wat commentaar in de eerste opdracht. Terecht, want hij gedraagt zich weer eens ontzettend verdacht. Maar liefst twintig minuten is hij op pad in het verlaten resort en hij kán z’n koffer maar niet vinden. “Vanuit de controlekamer links en meteen weer links” is kennelijk een te moeilijke aanwijzing.

In het vier-op-een-rij-spel krijgt Klaas op het begin al twee pak-af-blokjes, een ideale uitgangspositie voor de Mol. Klaas lijkt zich helemaal niet (zoals voor een kandidaat logisch zou zijn) te concentreren op jokers of vrijstellingen – alleen de zwarte vrijstelling wilde hij te pakken krijgen. Verder niets.

En dan die laatste opdracht. Het duurde maar en het duurde maar met de kip die Klaas moest afhalen voor het restaurant. Wat zou het geweldig zijn als we over drie weken in de ontknoping de beelden zien waarop Klaas tegen de mensen in de keuken zegt dat ze rustig aan moeten doen. En hij ondertussen maar ‘helpen’. Lekker blazen om de kip af te laten koelen (?!). En lekker in dat bakje kip spuwen (???!).

 

Is Taeke de Mol?
 

Afbeelding

“Ik heb heel veel horeca-ervaring, maar ik sta altijd aan de andere kant van de bar.” Toch weet Taeke als uitbater van restaurant Molino de opdracht tot een goed einde te brengen. Zijn plattegrondje voor Tim en Klaas mag dan wat slordig getekend zijn – het is toch sterk aan Taekes voorwerk te danken dat deze opdracht is gelukt.

Bij het vier-op-een-rij-spel pakt Taeke wel twee keer mingeld (in totaal min € 750,-), maar het lijkt erop alsof hij toen echt niet anders kon. In de piccolo-opdracht gaat Taeke als tweede op pad en weet hij na Rops mislukte verkenningspoging twee koffers te signaleren. Niet die van hemzelf, maar tenminste wel informatie waar de rest mee verder kan.

 

Is Tim de Mol?
 

Afbeelding

In de laatste tien seconden op het nippertje een opdracht redden, dat zou de Mol nooit doen. Als bedrieger van het stel zou je dan gewoon nét iets langzamer lopen. En dus kán Tim de Mol niet zijn. In het verlaten resort brengt hij, rennend en over muurtje springend, precies op tijd geld in de pot.

Ook onverdacht van Tim: als loopjongen voor restaurant Molino gaat hij razend fanatiek op pad om het eten af te halen bij de diverse keukens. Ook zonder geld. “Ik heb als een Hollandse boer staan onderhandelen”, glimt hij. En we horen zelfs dat hij afdingt bij de koks die het eten verzorgen, zodat er meer pesos overblijven. Zou een Mol ab-so-luut niet willen.

 

Potentiële Mollen

Na het vertrek van Rop is er wat ons betreft nog maar één hoofdverdachte over: Klaas van Kruistum. Alle andere deelnemers lijken hem intussen ook te verdenken. Het kan toch haast niet anders dat Klaas de Mol is? (Maar de komende week gaan we dat verjaardagsfilmpje voor Cécile nog wel heel vaak bekijken natuurlijk.)

 

Lees ook:
Onze Wie is de Mol-thermometer na aflevering 6 

Foto's kandidaten: Michel Schnater - AVROTROS

Reageren