Wie is de Mol-thermometer #08: De Mol heeft het moeilijk, zegt hij zelf

Wat kwam er opeens veel geld in de pot in Wie is de Mol! Wie baalt daar stiekem enorm van? Televizier neemt de WIDM-kandidaten onder de loep in deze thermometer.

Met een historisch lage 6670 euro in de pot beginnen we aan aflevering 8 van Wie is de Mol. “De Mol is tevreden, heel tevreden”, grijnst Art dan nog. Maar na drie opdrachten is de pot plotseling bijna verdubbeld. 2000 euro, 2700 euro en nog eens 1000 euro erbij: kassa! Nu zijn juist de kandidaten heel tevreden. Wie staat daarbij te lachen als een boer met kiespijn?

In onze eigen Wie is de Mol-thermometer bespreken we na iedere aflevering welke deelnemers potentiële Mollen zijn, wie we stiekem verder nog in de gaten houden (trust nobody) en wie we beschouwen als onschuldige kandidaten.

 

Is Annemieke de Mol?
 

Afbeelding

“Wie de Mol ook is: nu even dimmen, want we moeten cash hebben en snel”, horen we Annemieke zeggen tijdens de eerste opdracht. De kandidaten moeten volgens een maquette touwen ophangen in een loods en zo de vloer indelen in vakken. Over de vloer verspreid liggen allemaal tegeltjes. Het aantal tegeltjes in de vakken 6, 3, 5 en 2 vormt de code van een kluis, waar 2000 euro in zit. Bij het puzzelen met de maquette houdt Annemieke zich wat op de achtergrond, maar als de touwen eenmaal hangen, is ze razend fanatiek de tegeltjes in de benodigde vakken aan het tellen. Dat er zeven tegeltjes in vak 2 liggen, is bijvoorbeeld haar bijdrage.

In de suikerfabriek zet Annemieke twee van de zeven geldklokken op stop, waarmee ze zo’n 200 euro binnenhaalt voor de pot. Hiermee levert ze behalve Taeke, die maar liefst zes klokken vindt, de grootste bijdrage in deze opdracht. En dan neemt ze ook nog eens de leiding over de portofoon en roept ze ‘als een viswijf’ naar Klaas waar hij moet zoeken. Niet verdacht.

Als couch potato heeft Annemieke een belangrijke positie in de derde opdracht. Ze moet aan Art vertellen welke vijf Spaanse woorden op haar woordenlijst niet live op de Dominicaanse televisie zijn gezegd door Klaas, Tim en Taeke. Een prima positie om te mollen, maar dat doet Annemieke niet. Ook al heeft ze grote moeite om de verhaaltjes van de mannen te volgen, ze heeft maar liefst vier van de vijf antwoorden goed en verdient 1000 euro voor de pot.

 

Is Klaas de Mol?
 

Afbeelding

“Ik denk dat de Mol het in deze fase van het spel gewoon moeilijk heeft”, zegt Klaas na de eerste opdracht, waarin 2000 euro werd verdiend. “De Mol is een beetje iemand die nu denkt: nou, dan doe ik maar mee.” Wacht, Klaas, je hebt het hier over jezelf hè?

Klaas probeert in de loods nog wel wat te saboteren. Als de rest nog bij de maquette staat te puzzelen, loopt hij al rond en zou hij dus al kunnen doorgeven dat de houten paaltjes eigenlijk precies aangeven waar de touwen moeten komen. Had heel wat tijd gescheeld. Ook als de touwen eenmaal gespannen zijn, maakt Klaas zich niet nuttig. Hij telt tegeltjes in een vak dat voor de code niet van belang is. Jammer dat hij niet nét even een tegeltje uit vak 6, 3, 5 of 2 in een ander vak weet te schuiven; dan was de code van de kluis sowieso verkeerd geweest.

In de verlaten suikerfabriek zien we Klaas maar weinig in beeld. Vermoedelijk is hij maar wat aan het lanterfanten tussen die oude machines, zonder zich erg druk te maken om de geldklokken. Alleen als Annemieke hem tig keer roept, móét hij wel een klok stopzetten. Een klok die dan wel al in de min staat, overigens.

In de derde opdracht schitteren Klaas en z’n lipgloss naast een heuse Dominicaanse tv-kok. Klaas blijkt behalve de tekst die hij kreeg voor de opdracht nog wat extra zinnen te hebben geoefend om zich te excuseren voor zijn Spaans. Verwarrend voor Annemieke, die maar lastig kan volgen welke woorden Klaas allemaal zegt.

 

Is Tim de Mol?
 

Afbeelding

Een lage thermometerstand voor Annemieke, een hoge voor Klaas… Tim zit daar deze week tussenin. In de loods gaat hij misschien iets te ver door in het puzzelen met de maquette, wat achteraf niet nodig blijkt te zijn. Toch pakt Tim daarna de draad weer op (haha) en neemt hij de leiding bij het tellen van de tegeltjes. “Volgens mij was ik een beetje rond aan het commanderen”, verontschuldigt hij zich. Maar hij heeft succes: de kluis gaat open en er komen weer ‘twee Ellies’ in de pot.

In de oude suikerfabriek is Tim wat minder succesvol bezig: hij weet geen enkele geldklok stop te zetten. En ook in de derde opdracht is hij enigszins verdacht. Na de verzuchting “Spaans? Ik kan niet eens een taxi aanhouden in het Spaans” blijkt hij zich toch wel te kunnen redden in deze taal. Misschien iets té goed. “Hij begon in idioot tempo een soort opstel over Twitter te ratelen”, aldus Annemieke, die moeite had om de woorden van haar lijst te herkennen.

 

Potentiële Mollen

Klaas blijft met stip op één staan in ons verdachtenlijstje. Het vertrek van Taeke is ook goed te verklaren als Klaas de Mol is: de hockeyer leek in de test nog te spreiden over Klaas en Tim, terwijl Tim volledig op Klaas inzette. Dus let maar op: over twee weken horen we Klaas live op tv zijn Molacties uitleggen. Zonder lipgloss waarschijnlijk.

 

Lees ook:
Onze Wie is de Mol-thermometer na aflevering 7

Foto's kandidaten: Michel Schnater - AVROTROS

Meer over:

Reageren