Wie Is de Mol? 2023

WIDM-kijkers lyrisch over psychologisch spelletje: 'Makers stijgen boven zichzelf uit'

28 januari 2023 21:54 | amusement | Door Judith Regeling

© NLZiet
Wie Is de Mol? 2023 was misschien nog wat braaf, maar dat is nu echt verleden tijd. De spanning is namelijk na de laatste opdracht in de vierde aflevering flink om te snijden.

Dit tot grote vreugde van de Molloten!

Lees ook: De beste hints en aanwijzingen van Wie Is de Mol? 2023 

Wie Is de Mol? 2023

De kandidaten werden in de vierde aflevering van Wie Is de Mol? 2023 enorm verrast. Waar het normaal na de test direct tijd is voor de allesbeslissende executie, kregen ze ditmaal onverwacht een avondje vrij om lekker te genieten van een glaasje wijn en elkaars gezelschap. Echter, de exit vond deze week wel degelijk plaats. Alleen ging daar eerst een heus psychologisch spelletje aan vooraf.

Rik van de Westelaken

Rik van de Westelaken legde het de ochtend erna in geuren en kleuren uit. "Jij gaat zometeen je scherm zien in het bijzijn van alle anderen", vertelde hij iedereen afzonderlijk. "Alleen deze keer ben je de enige die jouw scherm ziet. De andere kandidaten zien alleen jouw gezicht, jouw reactie. Of je scherm nu rood of groen is, zij hebben geen idee, maar jij wel. Het is dan ook slim om opnieuw je pokerface op te zetten. Als jij namelijk een rood scherm hebt, bestaat de kans dat je toch in het spel blijft. Daar moet je alleen wel wat voor doen."

Psychologisch spelletje

Vervolgens legde de presentator de deelnemers uit dat ze na het zien van hun scherm diverse koffers over de groep moesten verdelen. Als de persoon met het rode scherm vervolgens een van drie hoogste koffers zou ontvangen, zou hij of zij nog een weekje mogen blijven. Dit ten koste van de persoon die de test daarna als slechtste had gemaakt. En zo geschiedde: eigenlijk had Daniël Verlaan, Soy Kroon of Nabil Aoulad Ayad naar huis gemoeten, maar het was toch echt actrice Annick Boer die deze week - en mede dankzij de keuze van hoofdredacteur Anke de Jong - aan het kortste einde trok. 

Complimenten

De kijkers genoten van dit 'heerlijk psychologische spelletje' en complimenteerden de makers op Twitter dan ook dat ze het aandurfden om dit onderdeel te gebruiken, dat eerder al te zien was in de Vlaamse De Mol. Het vertrouwen in elkaar is immers nu tot een nulpunt gezakt...

Wie Is de Mol? 2023 is elke zaterdag om 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over