Wie is de Mol, wie de winnaar, wie de verliezer? Alle mogelijkheden op een rij

27 februari 2015 10:47 | amusement | Door Televizier

© Avrotros

Natuurlijk blijven we weer in twijfel achter: Wie Is De Mol toont de ontknoping pas in de laatste aflevering. Lees hier alle mogelijke uitkomsten op een rij.

Chris Zegers viel net voor de finale op dramatische wijze af. Na een laatste opdracht maakten de overgebleven kandidaten nog één keer de test. Rik zet alles in op Margriet, Marlijn gaat ook volledig voor haar. Margriet stemt als enige op Rik. Wat betekent dit voor de mogelijke uitkomsten? Een overzicht:

Rik is de Mol

Scenario 1. Als Rik de Mol is, is de uitkomst simpel: Margriet is dan de winnaar, Marlijn de verliezer. Voor Marlijn natuurlijk een ernstige uitkomst, want haar 'bondgenootje' Rik heeft haar dan al die tijd bedrogen. Margriet is in dit geval de enige die de Mol goed had, een beetje zoals Sofie van den Enk vorig jaar in haar eentje Susan Visser ontmaskerde en Edo Brunner jaren terug als enige Dennis Weening als bedrieger herkende.

In dit scenario zal Art waarschijnlijk eerst de verliezer bekend maken (Marlijn), zodat nog even de vraag blijft wie dan de bedrieger was: Rik (waarbij Margriet wint) of Margriet (waarbij Rik wint). Daarna stapt Rik dan naar voren als Mol.

Margriet is de Mol

Scenario 2. Als Margriet de Mol is, is het spannend wie er wint, want Rik en Marlijn hebben dan allebei op de juiste Mol ingezet. Degene die de minste foutjes heeft gemaakt bij de test, gaat er dan met de pot vandoor. Er waren geen jokers meer in het spel, dus het draait dan echt om het geheugen van Rik en Marlijn. Als Marlijn bijvoorbeeld even de mist inging met het favoriete boek van Margriet (want is dat echt The Fountainhead?) kan ze daardoor een vraag minder goed hebben dan Rik, en verliezen. Bij even veel vragen goed wordt de winnaar bepaald door de tijd: wie het snelst de test heeft gemaakt, wint dan. Dit gebeurde bijvoorbeeld in seizoen 10, toen Frits Sissing de test net iets sneller maakte dan Sanne Vogel en daarom als winnaar uit de bus kwam.

Ook al ging Chris (net als Martine?) eruit na de test op Margriet te hebben ingevuld, dan nog kan Margriet de Mol zijn. Iedereen zat dan namelijk al op het juiste spoor, dus Chris maakte dan net iets meer foutjes dan Rik en Marlijn of was langzamer. Of hij vloog eruit omdat hij als enige geen joker had.

Scenario 2a: Margriet is de Mol, Rik de winnaar, Marlijn de verliezer. In dit geval zal Art wel eerst vertellen dat Marlijn de verliezer is, net als in scenario 1, om de spanning vast te houden. Vervolgens maakt Margriet zich bekend.

Scenario 2b: Margriet is de Mol, Marlijn de winnaar, Rik de verliezer. Als dit zo is, wordt misschien eerst bekend dat Rik heeft verloren, omdat dan nog even de vraag blijft: is Margriet de Mol of toch Marlijn?

Marlijn is de Mol

Scenario 3. Dit zou de meest bizarre uitkomst zijn. Als Marlijn de Mol is, heeft niemand de goede Mol herkend. Dit is nog nooit gebeurd in de hele Wie Is De Mol-geschiedenis. Wint de Mol dan de pot? Of degene die toevallig per ongeluk een testvraag op Marlijn heeft ingevuld? Wie zal het zeggen...

Lees ook: Een compleet verslag van aflevering 9.

Meer over