Wie is de Mol?-winnaar Ruben Hein: "De ontknoping was krankzinnig"

12 Maart 2018 10:30 | amusement | Door Televizier

© Michel Schnater

Ruben Hein vond de finale van Wie is de Mol? in het Vondelpark zenuwslopend. De grote winnaar moest maandenlang wachten of hij de juiste Mol had aangewezen.

In eerdere seizoenen onthulde de Mol zich altijd vlak na de allerlaatste test die de finalisten maakten tijdens de opnames, maar dit jaar ging dat anders. Pas bij de live ontknoping in Nederland ontdekte Ruben dat hij goed zat met Jan Versteegh als Mol en daarmee 17.750 euro won.

Helemaal gek

"In Georgië hoorden we pas op het laatst dat we de uitslag voorlopig niet zouden weten", vertelt Ruben na afloop van de ontknoping. Via tv-schermen in hotelkamers zei presentator Art Rooijakkers tegen de kandidaten dat ze nog negen maanden moesten wachten. "Toen werd ik helemaal gek. Ik kon het niet geloven: mijn god, echt waar?"

Popsterren

En dus waren honderden Wie is de Mol?-fans live getuige van de onthulling. De finalisten werden als popsterren onthaald in het Vondelpark. "Dat was echt fantastisch", straalt Ruben. "Krankzinnig! Ik wist al wel van eerdere deelnemers dat het heftig was, maar van tevoren kun je nooit écht snappen hoe het voelt."

Miljoenen kijkers

Tijdens de uitzendingen, die in januari begonnen, merkte Ruben natuurlijk dat Wie is de Mol? leefde: het programma trekt wekelijks zo'n 2,5 miljoen kijkers. "Maar intussen gaat het dagelijks leven ook gewoon door. Pas hier in het Vondelpark stonden we recht tegenover al die fans."

Molverdachte

Veel kijkers dachten dat Ruben zelf de Mol was. En niet alleen kijkers, ook zijn medekandidaten. "Dat is heel raar", lacht Ruben. Als andere kandidaten de test op hem invulden, was dat gunstig voor Ruben. "Olcay wees stééds op mijn fouten. Dat was natuurlijk alleen maar lekker voor mij. Maar ik wilde eigenlijk de hele tijd zeggen: ik ben het niet, ik ben het niet!"

Lees ook:
Mol Jan Versteegh: "Emilio bedriegen was het moeilijkst"

Meer over