Wie is de Mol?-winnares Sanne smeekte om concurrentie bij ontmaskering Thomas

12 Maart 2017 14:16 | amusement | Door Televizier

© Michel Schnater

Sanne Wallis de Vries heeft er alles aan gedaan om haar bondgenoot Jochem van Gelder te overtuigen: Thomas móést wel de Mol zijn. Toch ging Jochem niet overstag.

Sanne won Wie is de Mol? door als enige kandidaat de juiste saboteur aan te wijzen: Thomas Cammaert. Haar medefinalist Jochem vulde bij de laatste test Sanne in als de Mol en was dus kansloos. En dat terwijl Sanne haar uiterste best heeft gedaan om Jochem mee te krijgen.

Come on

Sanne deelde haar volledige Thomas-verdenking met haar bondgenoot. "Meer dan dat zelfs", reageert Sanne na afloop van de ontknoping in het Vondelpark. "Ik heb gezegd: Jochem, believe me! Ga ook op Thomas zitten, dan heb ik in ieder geval concurrentie. Come on!"

Nooit verdacht

Maar uit tactische overwegingen koos Jochem ervoor om bij de finaletest op Sanne in te zetten. "Ik wist niks van Thomas", legt hij uit. "Ja, dat het een Vlaming is. Maar ik heb nooit iets opgeschreven over hem, omdat ik hem eerder nooit verdacht. Dus als ik die strijd moest aangaan met Sanne, zou ik die nooit winnen. Mijn enige kans op de winst was nog: vol op Sanne gaan."

Oordoppen

Het resultaat is bekend: Jochem ging met lege handen naar huis, Sanne won de pot van meer dan 24.000 euro. "Daar ben ik die oordoppen heel dankbaar voor", lacht Sanne. Hét moment waarop zij namelijk door had dat Thomas de Mol was, was toen hij in de schietopdracht zei dat hij zijn medekandidaten kon horen door de oordoppen. Sanne had ook oordoppen in en hoorde de rest wél. "Ik dacht opeens: you liar!"

Mensenkennis

Naast de oordoppen had Sanne nog een andere reden om volledig te switchen van Jochem naar Thomas als Mol: de exit van Jeroen Kijk in de Vegte. "Ik wist dat Jeroen op Jochem zat. En ik zei steeds: ik heb mensenkennis, ik ben ouder dan jij, Jeroen Kijk in de Vegte. Als ik naar Jochem kijk, ik vind het een schat van een man, maar hij kan echt niet de Mol zijn." Jochem lacht om deze laatste Sneer van Sanne: "En ik heb nog zó m'n best gedaan."

Lees ook:
- De Wie is de Mol?-finalisten voelden zich popsterren
Thomas dacht even dat er twee Mollen waren 

Meer over