Wie Is De Mol wint TV-Beeld

Wie Is De Mol heeft een TV-Beeld gewonnen in de categorie 'beste amusement'. Winnaars in andere categorieën waren onder andere Utopia, Everybody Dance Now en Ramses.

Wie Is De Mol nam het in de categorie beste amusement op tegen Heel Holland Bakt en De Kwis. De jury koos voor Wie Is De Mol: "Al jaren behoort Wie Is De Mol tot de beste programma’s op de Nederlandse televisie. Het groeide van een klein programma uit tot een serie waar miljoenen kijkers op zitten te wachten, met een uitstekend gebruik van sociale media met MolTalk."

Intelligent amusement

Verder vermeldt het juryrapport: "Het programma is prachtig geproduceerd: zorgvuldige montage, knap camerawerk onder zware omstandigheden, zorgvuldige research en een ambitieuze redactie leiden tot intelligent amusement. Nooit zie je bekend-achtige Nederlanders in deze rollen: keihard bedriegend of volmaakt onschuldig proberen via valse wegen en snaakse kuiperijen de boel te belazeren. Wie Is De Mol is top televisie. Alleen, zou iemand ons kunnen uitleggen hoe die regels nou echt in elkaar zitten?"

Art Rooijakkers

Presentator Art Rooijakkers was bij de awardshow met Susan Visser, Sofie van den Enk en Freek Bartels, de WIDM-finalisten van afgelopen seizoen:


Ramses

Bij de andere winnaars van de TV-Beelden viel vooral Ramses op. De serie was al een grote favoriet bij de nominaties en maakte het helemaal waar, met maar liefst drie awards. Naast de prijs voor beste tv-serie kreeg Ramses ook de prijzen voor beste hoofdrol (Maarten Heijmans) en beste bijrol (Noortje Herlaar).

Everybody Dance Now

Utopia won in de categorie beste nieuwe format, Everybody Dance Now bij beste grote showprogramma. Het omstreden Project P: Stop Het Pesten ging er met de prijs voor beste reality vandoor. Het beste kinderprogramma was De BZT Show, de beste documentaire De Muur en het beste second screen concept de GTST 5000 app. Marokkaan geeft rijles won in de categorie beste 'made for web'.

Roy Donders

Verder werd Martijn Krabbé uitgeroepen tot beste presentator, won Roy Donders 'beste sponsorfit' en Ria Bremer de Oeuvre Award. Dat Pauw het TV-Beeld voor beste actuele programma won, werd vorige week al bekend.

TV-Beelden

De TV-Beelden zijn vakprijzen die sinds 2014 worden uitgereikt. Het zijn de opvolgers van de Beeld en Geluid Awards. 

Lees ook: Vorig jaar vielen onder andere Humberto Tan en John de Mol in de prijzen.

Reageren