Wie is wie bij De Mol 2017: Roos Schlikker

6 januari 2017 17:00 | amusement | Door Televizier

© AVROTROS/Michel Schnater

In aanloop naar het nieuwe seizoen Wie is de Mol? spraken we met de kandidaten over hun deelname, spelstrategie en vermoedens. Zo ook met Roos Schlikker.

Roos Schlikker (41) is journaliste, columniste en auteur. Ze schreef boeken als Het eerste miljoen is het moeilijkst en het opvoedboek Van achter het behang tot over je oren. Schlikker is met enige regelmaat tafeldame bij DWDD.

Was het een langgekoesterde wens van je om mee te doen?

“Ja!, want ik ben een groot fan van het programma. Ik had alleen nooit gedacht dat ik ooit zou worden gevraagd, omdat ik natuurlijk geen BN’er ben. Dus ik was redelijk verbijsterd toen ik een uitnodiging kreeg.”

Wat was je tactiek?

“Ik ben er redelijk blanco ingestapt en heb me volledig aan het spel overgegeven. In het dagelijkse leven heb ik graag de touwtjes in handen, dus ik moest echt de knop omzetten toen ik hieraan begon. Verder heb ik mijn sociale kwaliteiten ingezet. Ik kan me vrij makkelijk aan de omgeving aanpassen, waardoor ik snel een klik heb met mensen. Mijn tactiek was dan ook om met iedereen gezellig te doen en ondertussen zoveel mogelijk te weten te komen. Ik ben toch een journalist, hè. Ik zat continu in m’n Mol-boekje te schrijven.”

Ben je tot nieuwe inzichten gekomen?

“Dat ik me wonderbaarlijk aan iets kan overgeven. Daar zag ik in het begin enorm tegenop, maar uiteindelijk vond ik dat best fijn. Daarnaast blijk ik veel geschikter voor een groepsreis dan gedacht. Ik werk veel alleen. Dat ik me met al mijn merkwaardigheden zo prettig voelde in een groep, verraste me. Ik ben ook vrij gevoelig voor groepsdynamiek. Als ik het idee heb dat anderen me niet moeten, trek ik me dat aan. Maar iedereen werd met al zijn gekkigheden meteen geaccepteerd. Het spel werd vanaf het eerste moment keihard gespeeld, maar we hebben ook ontzettend veel gelachen.”

Wie er nog meer mee doen? Check ons overzicht van alle Wie is de Mol? kandidaten van 2017.

Interviewtekst: Irma Tomas & Vanessa Vunderink

Meer over