Wie is wie bij De Mol 2017: Yvonne Coldeweijer

6 januari 2017 16:42 | amusement | Door Televizier

© AVROTROS/Michel Schnater

In aanloop naar het nieuwe seizoen Wie is de Mol? spraken we met de kandidaten over hun deelname, spelstrategie en vermoedens. Zo ook met Yvonne Coldeweijer.

Yvonne Coldeweijer (30) is een creatieve duizendpoot. Ze acteert, presenteert en vlogt er op los. In 2010 werd ze bekend als Keet!, het gezicht van het nieuwe Telekids. Nu maakt ze naam voor zichzelf.

Was het een langgekoesterde wens van je om mee te doen?

“Mijn god ja. Ik ben een echte Molloot en heb alle seizoenen gezien. Ik was dan ook heel blij toen ik werd gebeld.”

Welke smoes heb jij gebruikt?

“Toen ik al op Schiphol stond om naar Amerika te vertrekken, heb ik iedereen een sms gestuurd met een verhaal dat ik de kans had gekregen om met een stewardess mee naar New York te gaan en dat ik niet wist wanneer ze terug zou gaan. ‘Ik ben weg, doei! En ik heb geen bereik meer’. Natuurlijk kreeg ik daarna allemaal berichten met de vraag of het wel goed met me ging, maar dat hield snel op. Toen ik weer thuis was, heb ik alleen maar verteld hoe leuk New York was en dat was genoeg.”

Wat was je tactiek?

“Ik heb natuurlijk in allerlei seizoenen gezien dat mensen een beetje vast bleven zitten in hun strategie, dus de mijne was: go with the flow, ik kijk wel. Dat werkte voor mij bevrijdend. Ik wilde voornamelijk genieten.”

Ben jij goed in liegen en bedriegen?

“Als het zou moeten, zou ik het eventueel kunnen.”

Hoe beviel Amerika?

“Fantastisch. Het is daar schitterend. Helemaal toen ik de eerste aflevering terug zag. Tjeempie, ben ik daar geweest? Portland en omgeving is prachtig.”

Wie er nog meer mee doen? Check ons overzicht van alle Wie is de Mol? kandidaten van 2017.

Interviewtekst: Irma Tomas & Vanessa Vunderink

Meer over