Wie is Wie? De kandidaten van Expeditie Robinson 2016

25 augustus 2016 14:14 | amusement | Door Televizier

© Olivier Thijssen

Op 8 september trapt het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson af, maar wie reizen er allemaal af naar het Robinson-eiland? En wat hebben de kandidaten te bieden? www.Televizier.nl neemt de deelnemers onder de loep. 

Dennis Weening en Nicolette Kluijver presenteren ook dit seizoen weer de populaire survivalshow Expeditie Robinson. De afgelopen weken druppelden de namen van kandidaten mondjesmaats binnen. Nu ze allemaal bekend zijn, is het tijd om de balans op te maken. Wie zijn sterke kandidaten?

Elle van Rijn (actrice en scriptschrijver)

Afbeelding

© Olivier Thijssen

Elle van Rijn is een 49-jarige actrice en scriptschrijver die onder meer te zien was in Goede tijden slechte tijdenHet huis Anubis en Dokter Tinus. Ook had ze een rol in de speelfim De bende van Oss en speelde ze de oudere versie van Danny Cruijff in de vierdelige VPRO-serie over het leven van de markante voetballer. Tegenwoordig is ze vooral actief als scriptschrijver.

Het is lastig in te schatten hoe de kansen van Elle zijn. Ze komt over als een sociaal vaardige vrouw en acteurs zijn over het algemeen bekend met groepswerk en daarnaast moeten ze beschikken over de nodige dosis inlevingsvermogen. De actrice zou verrassend uit de hoek kunnen komen.

Chloé Leenheer (actrice)

Afbeelding

© Olivier Thijssen

Chloé Leenheer is een actrice die voornamelijk bekend is van de NTR-serie Zusjes en de theatershow War Horse. Ook vertolkte ze een rol in RTL-serie Bluf. De 27-jarige Chloé is net als de andere actrices uit het gezelschap gewend aan het samenwerken in groepen en daarnaast bekend met een portie doorzettingsvermogen. Chloé komt over als een stoere chick en lijkt een sterke kandidaat. 

Anna Nooshin (modeblogger)

Afbeelding

© Olivier Thijssen 

Anna Nooshin is een Iraans-Nederlandse modeblogger die in korte tijd faam heeft gemaakt op internet. Vanaf komend seizoen is ze te zien als een van de juryleden bij Hollands next topmodel. De 29-jarige Anna lijkt op het eerste gezicht een 'meisje-meisje', simpelweg door haar passie voor mode en de schoonheidsindustrie.

Laat je echter niet voor de gek houden. Nooshin bouwde in korte tijd een goede naam op en weet dus hoe ze haar handen uit de mouwen moet steken. Daarnaast verkeert Anna door haar gezonde levensstijl in een goede conditie, wat ook van pas kan komen op het eiland. 

Jalou Langeree (kitesurfer)

Afbeelding

© Olivier Thijssen 

Jalou langeree is professioneel kitesurfer. Ze is wereldkampioen en voert daarnaast de ranglijst bij de vrouwen aan. De 26-jarige sportieveling zou wel eens hoge ogen kunnen gooien tijdens deze editie van Expeditie Robinson. Ze bezit zo'n beetje alles wat nodig is om te overleven op het eiland. Door haar topsportcarrière weet ze hoe het is om tot het uiterste te gaan, dus wij verwachten dat Jalou voorlopig nog wel in de competitie zal blijven.

Lex Uiting (verslaggever)

Afbeelding

© Olivier Thijssen 

Lex Uiting is bekend van radio en televisie. Hij werkte onder mee voor de Coen en Sander Show en werkte aan de zijde van Rob Stenders. Ook was De 30-jarige Lex op televisie te zien als een van de Jakhalzen in De wereld draait door en bij De beste singer-songwriter van Nederlander

Op het gebied van lichamelijke kracht zou Lex het wel eens af kunnen leggen tegen het andere mannelijke geweld in het programma. dat zou hij wel eens kunnen compenseren met zijn uitstekende stel hersens. Het gezegde 'wie niet sterk is, moet slim zijn' zou wel eens tot zijn recht kunnen komen bij Lex Uiting

Jessie Jazz Vuijk (Miss Nederland)

Afbeelding

© Olivier Thijssen 

Jessie Jazz is een van de onbekendere namen uit de reeks. De blondine heeft toch al het nodige bereikt. Het 21-jarige model werd al Miss Nederland en lijkt daarnaast op weg naar een schitterende loopbaan in de modellenwereld. 

Expeditie Robinson is voor Jessie Jazz een perfecte gelegenheid om te laten wat ze allemaal kan. Voor haar modellencarrière moet ze uiteraard gezond eten en veel sporten, waardoor ze dus in goede conditie aantreedt op het eiland. Lastig in te schatten wat haar kansen zijn. 

Bartho Braat (acteur)

Afbeelding

© Olivier Thijssen 

Bartho Braat is een van de levende legendes uit de Nederlandse showbizz. De 66-jarige acteur behoorde vijftien jaar tot het vaste waarde in Goede tijden slechte tijden, de serie die hij begin dit jaar verliet. 

Braat is een van de oudere deelnemers en dat werkt op fysiek gebied uiteraard niet in zijn voordeel. Bartho heeft wel een schat aan levenservaring en geniet daarnaast aanzien vanwege zijn werk in de Nederlandse acteerwereld. Bartho's deelname zorgde voor enthousiasme bij veel fans, dus hopelijk kan hij het waarmaken op het Robinson-eiland. 

Thomas Dekker (oud-wielrenner)

Afbeelding

© Olivier Thijssen 

Thomas Dekker reisde de wereld over als professioneel wielrenner. De 31-jarige Thomas reed in verschillende grote rondes, waaronder de Giro, de Tour de France en de Vuelta. In de media vooral bekend als een van de eerste Nederlandse renners die openlijk uitkwam voor dopinggebruik.

De oud-wielrenner komt tegenwoordig niet zo veel in de media. Toch kan Thomas goed uit de hoek komen op het survivaleiland. Hij heeft een professionele sportloopbaan achter de rug en weet dus hoe hij om moet gaan met stress en is een harde werker. Wielrenners bezitten daarnaast een bovenmatige gave om af te zien. Hoe goed de conditie van Thomas op dit moment is, moeten we afwachten. 

Koos van Plateringen (televisiepresentator)

Afbeelding

© Olivier Thijssen 

Koos van Plateringen is een van de gezichten van SBS 6-programma Shownieuws. De 42-jarige Van Plateringen is sinds 2004 op televisie, eerst als ster-reporter van Net 5-programma Beauty & Zo en tegenwoordig bij het populaire Shownieuws.

De presentator verbleekt op het eerste gezicht bij fysiek sterke sportmannen als JayJay Boske, maar ook Van Plateringen is een sportieve man. Ook bezit Koos sterke sociale kwaliteiten. Die kunnen hem ontzettend helpen op het eiland, aangezien er regelmatig complotten gesmeden worden. De kans bestaat dat Koos als showbizz-man goed om kan gaan met de regels op het eiland en zo zijn verblijf in Expeditie Robinson aanzienlijk kan verlengen. 

Dio (rapper)

Afbeelding

© Olivier Thijssen

Dio is een van de bekendse rappers van Nederlandse bodem van de afgelopen jaren. Liedjes als Tijdmachine en Dom, Lomp & Famous zijn hits die iedere Hollander ooit heeft gehoord. Het werk van Dio wordt niet alleen door het publiek gewaardeerd, ook de 'kenners' praten vol lof over de rapper. Zo ontving hij al verschillende onderscheidingen voor zijn muziekwerk. 

De 28-jarige Dio is een sociale, mondige man en dat kan hem helpen bij het vormen van groepen. Ook beschikt de rapper over een goed stel hersens en een gezonde dosis creativiteit. Mocht het even tegenzitten, dan zou Dio zich er wel eens uit kunnen redden op een wijze die anderen niet zo snel zien. Sterke kandidaat.

Gaby Blaaser (actrice)

Afbeelding

© Olivier Thijssen 

Gaby Blaaser is voornamelijk bekend als haar rol Sacha Kamer in Goede tijden slechte tijden. Ook speelde ze rollen in jongerenserie SpangaS en Onderweg naar morgen. Ze deed in 2013 mee aan SBS-programma Sterren dansen op het ijs en eindigde als vierde. 

De 30-jarige actrice speelde als Sacha een ietwat naïeve vrouw, maar Gaby zelf lijkt deze eigenschap niet te bezitten. Blaaser werkt zich gestaag op binnen de Nederlandse showbizz en dat kunstje zou ze op het Robinson-eiland wel eens kunnen herhalen. Gaby oogt mentaal sterk, een kwaliteit die goed van pas kan komen tijdens de soms sluwe stemrondes. 

Bertie Steur (boerin Boer zoekt vrouw)

Afbeelding

© Olivier Thijssen  

Bertie vergaarde landelijke bekendheid door haar deelname aan 2014, toen ze als eerste lesbische boer meedeed aan Boer zoekt vrouw. De deelname van de boerin uit Renesse bleek succesvol, want sindsdien is ze dolgelukkig met partner Esther. 

Als boerin weet Bertie wat hard werken is. Tijdens Boer zoekt vrouw, kwam ze alleen wat stug over tijdens gesprekken, een kwaliteit die tijdens Expeditie Robinson beter zal moeten om goed in de groep te blijven liggen. 

JayJay Boske (oud-rugbyspeler en televisiepresentator) 

Afbeelding

© Olivier Thijssen  

JayJay Boske is een voormalig professioneel rugbyspeler en televisiepresentator. Na een rugby-avontuur in Engeland, dat hij door een blessure moest stoppen, deed Boske zijn intrede in de mediawereld. Hij presenteerde onder meer het WK Rugby en Wie is de sjaak? bij RTL. 

De 30-jarige JayJay is zonder enige twijfel de fysiek sterkste van de complete Expeditie Robinson-groep. De brede man heeft op dat vlak weinig te vrezen, maar het is de vraag hoe goed hij het spelletje er omheen beheerst. Als hij dat onder de knie krijgt, dan is hij een van de kanshebbers om de strijd te winnen.

Kraantje Pappie (rapper)

Afbeelding

 © Olivier Thijssen  

Kraantje Pappie heeft zich net als Dio de laatste jaren opgewerkt tot een van de grootste artiesten uit de Nederlandse rapwereld. Alex van der Zouwen, zoals hij in het echte leven heet, bracht verschillende albums uit en was ook te zien op televisie. Zo presenteerde hij onder meer samen met Geraldine het tweede seizoen van The Next MC op 101Barz. 

De 30-jarige rapper is op het oog fysiek vrij sterk. Ook op het gebied van creativiteit zit het wel goed met Kraantje Pappie, maar hoe goed hij in de groep ligt, is lastig te zeggen. Als hij zich binnen de groep weet te ontwikkelen tot een geliefd lid, dan kan Kraantje een lang Expeditie Robinson-avontuur te wachten staan. 

Suzanne Klemann (zangeres)

Afbeelding

© Olivier Thijssen

Suzanne Klemann was op de piek van haar beroemdheid in de jaren negentig. Destijds trad ze samen met haar zus Monique veelvuldig op als zangduo Lois Lane. Ook presenteerde de 53-jarige Suzanne verschillende televisieprogramma's, waaronder Countdown: The Files op Veronica.

Het is erg lastig om te zeggen hoe Suzanne zich zal verhouden op het Expeditie Robinson-eiland. Ze is een van de oudere deelnemers, wat op fysiek gebied geen voordeel is. Het leeftijdsverschil kan ook een voordeel zijn. Zo zal ze zich waarschijnlijk wat minder bemoeien met politieke spelletjes en daardoor mogelijk buiten schot blijven.  

Dave Roelvink (dj en televisiepersoonlijkheid)

Afbeelding

© Olivier Thijssen   

Dave Roelvink is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de Enfants Terrible van de Nederlandse showbizz. De 22-jarige Dave vergaarde zijn roem als zoon van artiest Dries Roelvink en door een zekere schunnige video die een enorme media-aandacht kreeg.Tegenwoordig is hij een succesvolle dj. 

Qua fysieke gesteldheid zou Dave tot een van de betere van de groep moeten behoren. Hij is daarnaast jong, wat een voordeel kan zijn. Dave's grootste nadeel is waarschijnlijk zijn reputatie. Weet hij deze in positieve zin om te buigen, dan wordt Nederland misschien wel verrast door de survivalkwaliteiten van Roelvink junior

Lees ook:
De indeling van de twee kampen van Expeditie Robinson 2016 is bekend

Meer over