Wie is wie in Scrooge Live 2023?

15 december 2023 10:00 | amusement | Door Ernest Marx

© Sander Mulkens/MAX

Net als voorgaande jaren heeft Carrie ten Napel in Scrooge Live de rol van verslaggever. Alle overige rollen worden elk jaar door andere mensen gespeeld. Wie is wie in deze nieuwe editie?

Ebenezer Scrooge (Thomas van Luyn)

Scrooge is een vreselijk gierige man die alleen aan geld en aan zichzelf denkt. Hij houdt geen rekening met anderen totdat hij bezoek krijgt van drie geesten. Thomas van Luyn, die ook het script schreef, speelt hem.

Jacob Marley (Henk Poort)

Jacob Marley is de overleden oud-zakenpartner van Scrooge. Hij was vroeger al net zo’n vrekkige, nare vent. Hij verschijnt als geest aan Scrooge en spoort hem aan om voortaan misschien toch wat meer naastenliefde te tonen.

Bobbie Cratchit (Kim-Lian van der Meij)

Bobbie is de enige werknemer bij Scrooge op kantoor. Ook tegen haar is hij onverbiddelijk. Hij ontslaat haar, en dat terwijl ze een doodziek kind thuis heeft.

Henk Poort en Thomas van Luyn voor Scrooge Live
Henk Poort en Thomas van Luyn voor Scrooge Live

Geest van het verleden (Martine van Os)

Presentatrice Martine van Os heeft vroeger veel geacteerd. Aan haar Tijd voor MAX-collega Carrie ten Napel sprak ze regelmatig over haar stiekeme wens om weer eens te acteren. Als geest van het verleden mag ze nu Scrooge op Kerstavond bezoeken.

Geest van het heden (Annick Boer)

Het kerstfeest bij de arme familie Cratchit is allesbehalve vrolijk. Hun zoontje is doodziek. De geest van het heden laat Scrooge zien hoe zwaar de Cratchits het hebben. De vrek lijkt zowaar wat medelijden te krijgen.

Geest van de toekomst (Jacqueline Blom)

Als Geest van de toekomst bezoekt Blom Scrooge en toont ze hem hoe eenzaam hij in de toekomst zal zijn. En hoe niemand straks zal treuren om zijn dood. Tijd voor verandering! 

De collectanten (Paul en Debbie)

De rollen van de collectanten die op straat voorbij schuifelen worden dit jaar gespeeld door Debbie en Paul, geliefden uit het laatste seizoen van B&B Vol Liefde.

Debbie & Paul uit B&B Vol Liefde in Scrooge Live
Debbie & Paul uit B&B Vol Liefde in Scrooge Live


Scrooge Live is op vrijdag 15 december vanaf 20:30 uur te zien bij MAX op NPO1.

Meer over