Met Wendy & Martien

Wie van de 3 maakt comeback bij SBS6

18 september 2020 07:50 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
SBS blaast het legendarische tv-spelletje Wie van de 3? nieuw leven in, ditmaal met Wendy van Dijk aan het roer.

De doorstart van het iconische raadspelletje werd bekendgemaakt bij Shownieuws, dat eveneens de nieuwe panelleden mocht onthullen. 

Martien Meiland

De opzet van Wie van de 3? is bedriegelijk eenvoudig: drie mensen stellen zich voor als dezelfde persoon met een bepaald beroep. Van brandweerman tot vroedrouw. Aan de panelleden de taak met handige vragen uit te vogelen wie van de drie daadwerkelijk de echte persoon is. Ditmaal is die taak weggelegd voor Najib Amhali, Britt Dekker, Ryanne van Dorst en Martien Meiland.

Albert Mol

Wie van de 3? is van oorsprong een Amerikaans format, maar bleek in Nederland een stuk populairder. De Avro zond de kwis van 1963 tot 1983 uit met legendarische panelleden als Albert Mol en Martine Bijl. RTL 4 probeerde in 1991 een variant op het spel met Caroline Tensen genaamd Wie is wie? en na enkele korte revivals in de 90s presenteerde Ron Brandsteder van 2010 tot 2013 het oude, vertrouwde spelletje voor Omroep MAX.

De vreemde eend

Overigens probeerde SBS het in 2016 al eens met een variant op Wie van de 3? genaamd De vreemde eend waarin onder leiding van Irene Moors werd gezocht naar de juiste persoon bij het juiste beroep. Na acht amper bekeken afleveringen beleefde De vreemde eend z'n zwanenzang.

Wie van de Drie? is vanaf zondag 11 oktober te zien om 20.30 uur bij SBS 6.

Meer over