Wie vertrekt er vanavond vrijwillig uit Expeditie Robinson?

22 november 2017 16:05 | amusement | Door Televizier

© Olivier Thijssen

Oh schok! Vanavond pakt iemand vrijwillig zijn biezen om Expeditie Robinson voorgoed te verlaten. En dat terwijl de kandidaten het vuur van de overwinning al bijna kunnen ruiken en proeven. Wie zal het zijn? Hoog tijd voor een speculatierondje.

Tot nu toe ging alleen Lil’ Kleine dit seizoen vrijwillig weg bij Expeditie Robinson. De rest moest er bijna afgesleept worden. Eilandraad na eilandraad vertrokken de slachtoffers in tranen. Daarom is het des te opvallender dat iemand geheel uit vrije wil de harde vloer van een strandhut verruilt voor een luxe hotelbed.

Afbeelding

Danny

De meest voor de hand liggende opstapper. Sinds vorige week lijdt de Frogertelg aan de gevolgen van een slijmbeursontsteking in zijn arm waardoor hij dat specifieke ledemaat nog maar heel beperkt kan gebruiken. Lastig bij proeven. Danny bezwoer in de vorige aflevering nog dat hij zich niet zou laten stoppen door de ontsteking, maar niets is zo veranderlijk als een Expeditie Robinson-kandidaat.

Afbeelding

Niels

De ultieme Robinson werd vorige aflevering van winnaarseiland afgekukeld door Carlos en moet terug naar zijn medekandidaten. Niet de plek waar Niels wil zijn. Hij ligt niet lekker bij de anderen en functioneert lastig in groepen. Houdt de acteur het voor gezien als hij de volgende proef niet wint en dus niet terug mag naar het rustige winnaarseiland? Mocht dat het geval zijn, dan heeft Niels een troost.

Afbeelding

Carlos

Wie was het beste maatje van Carlos? Wie was de enige die Carlos kon vertrouwen? Juistem, dat was Imke. En laat die nu net in een tumultueuze eilandraad zijn weggestemd door de konkelende Roeland en Soundos. Wanneer Carlos dat ontdekt, wordt het hem misschien teveel en werpt hij zijn handdoek in een bananenboom.

Afbeelding

Herold

Al weken hangt het Expeditie-leven van Herold aan een zijden draadje. Hij zette al zijn stemmen in om Marieke een loer te draaien en is sindsdien afhankelijk van de genade van de rest. De continue stress zou Herold wel eens te veel kunnen worden, al blijkt de ex-militair tot op heden behoorlijk taai.

Afbeelding

Shelly

Tot nu toe was de kleine, petieterige Shelly volhardender dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Ze won zelfs een proef en schopte het –heel even- tot winaarseiland. Maar het houdt een keer op. Shelly heeft geen reservers meer, is moe en zwak en wil naar RTL Boulevard.

Afbeelding

Roeland

De acteur begon als een gezellige teddybeer maar groeide langzaam uit tot de beul van Expeditie Robinson. Wanneer Roeland iemand weg wil van het eiland, dan gaat hij ver. Zo zwoor hij Imke op het graf van zijn moeder niet op haar te zullen stemmen en we weten allemaal hoe dat afliep. Een van de weinigen die  Roeland op het eiland doorziet is Niels. En Niels komt terug. Betekent dat het einde van Roeland?

Afbeelding

Kaj

Kaj zit al een tijdje heerlijk met zijn gat op winnaarseiland, maar daar gaat uiteindelijk een eind aan komen. Kaj heeft zich al bewezen, heeft geen zin in een eiland met Soundos maar wel in een lekker douche, een biertje en een bloederig stuk vlees.

Afbeelding

Soundos

Ze glipt de laatste weken overal doorheen, maar tussen neus en lippen door laat Soundos weten haar tweejarige peuter heel erg te missen. Bovendien lijkt een overwinning ver weg. De cabaretière ligt er standaard als eerste uit bij een proef en heeft dus niets meer te winnen. Kiest ze eieren voor haar geld?

Meer over