Wie wint Idols 2017?

18 april 2017 16:55 | amusement | Door Televizier

© Screenshot Instagram

Woensdagavond is de finale van Idols live te zien bij RTL 5. De drie finalisten maken zich op voor een spetterend einde en hopen natuurlijk als winnaar uit de bus te komen. Maar wie zijn de drie uitverkorenen eigenlijk?

Bram Boender, Julia van Helvoirt en Mitch Lodewick zijn de drie finalisten van Idols die morgen nog één keer laten horen wat ze in huis hebben. Wie wordt de winnaar en mag zichzelf Idol 2017 noemen? Wij zetten de finalisten op een rijtje.

Bram Boender

De 20-jarige Bram uit Dieren heeft al heel wat ervaring opgedaan en stond op menig podium. Bram heeft een driejarige artiestenopleiding gevolgd en studeert nu voor maatschappelijk werker. Maar muziek is nummer één voor Bram. En talent heeft ie, de hartenbreker met de blauwe ogen, leerde zichzelf gitaar spelen.

Jamai voorspelde het al tijdens de auditie: Bram gaat heel ver komen. Ook het immer strenge jurylid Ronald ziet het wel zitten met Bram. Ronald noemde hem een gevaarlijke kandidaat die het allemaal heeft.

Tijdens de poppodium-ronde staat de jury versteld: Brams stem lijkt precies op die van Ronan Keating. Het publiek zwijmelt weg bij het nummer When you say nothing at all en Bram schopt het tot de volgende ronde.

Julia van Helvoirt

Julia (23), de oudste van het stel, heeft stiekem altijd al mee willen doen aan Idols. Het liefst wil ze singer-songwriter worden, want muziek maken en zelf liedjes schrijven vindt ze het allerleukste wat er is. Julia staat bekend om haar hese stem. Ze zingt het liefst Nederlandstalig, omdat ze daar de meeste emotie in kan leggen.  

Tijdens haar auditie zong ze het nummer Zij is de duivel van Kenny B. Jamai is onder de indruk van Julia’s stem en hij is niet de enige. Zonder enige twijfel is ze door naar de volgende ronde en ook de volgende kwalificaties doorloopt ze met gemak.

De jury pinkte een traantje weg bij Julia’s optreden op Curaçao en zij vertelden diep respect te hebben voor de blondine.

Mitch Lodewick

De 17-jarige Mitch leeft met het motto: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. De nuchtere Aaltense zingt het liefs top 40-muziek, maar houdt ook van Nederlandse swingnummers. Zijn droom is om mensen te vermaken en dat doet hij het liefst als artiest in de Amsterdam ArenA. 

Mitch koos bij zijn auditie voor het nummer Sexy als ik dans van Nielson. Hij kreeg alle juryleden aan het swingen, zelfs op het gezicht van Ronald verscheen een glimlach.

Tijdens de liveshow zong Mitch een verrassende versie van Shape of you. Hij gooide hoge ogen met zijn versie van Ed Sheerans nummer in het Nederlands.

Winnaar

Wie uiteindelijk als winnaar uit de strijd zal komen, blijft nog even spannend. Bram, Julia en Mitch zijn alle drie populair bij het publiek én de jury. Het publiek bepaalt woensdagavond wie de nieuwe Idol van 2017 wordt en wie dus een platencontract krijgt aangeboden. Tijdens de uitzending kan gestemd worden op de favoriet.

De finale van Idols is woensdag te zien om 20.30 uur op RTL 5.

Meer over