Wie wint vanavond de finale van The Voice of Holland?

Vrijdagavond barst in Studio 22 te Hilversum de strijd los tussen de vier finalisten van The Voice of Holland. Wie gaat er naar huis met het felbegeerde platencontract?

De overgebleven kandidaten van coaches Ilse deLange, Marco Borsato en Ali B. hebben ieder hun sterke kanten. Julia (Marco) is de publieksfavoriet, maar ze heeft stevige concurrentie van de enorme strot van Jill (Ali B). Girl next-door Gerrie Dantuma (Marco) heeft ondertussen heel Friesland achter zich staan terwijl Mitchell Brunings op de sympathie van het publiek én de zoon van Bob Marley mag rekenen.

Julia

Volgens bookmaker Unibet mag het 18-jarige wonderkind Julia van der Toorn zich vanavond de winnares van The Voice 4 noemen. In weddenschappen is zij favoriet, gevolgd door respectievelijk Jill Helena, Mitchell Brunings en Gerrie Datuma. 

Kijkcijferhit

De finale beloofd in elk geval op muzikaal én op kijkcijfergebied een knaller te worden. Iedere week trekt The Voice meer dan twee miljoen kijkers, hoewel dat aantal lager is dan vorige jaren.

Singles

In de laatste liveshow brengen de  finalisten hun single ten gehore waarmee ze heel Nederland hopen te veroveren. Voor Gerrie is dit Beneath Your Beautiful, Julia zingt Age, Mitchell In The Arms of A Woman en Jill brengt Als De Lichten Zijn Gedoofd ten gehore.

Duet

Daarnaast zingen de talenten een bijzonder nummer uit voorgaande uitzendingen en gaan in duet met de Nederlandse artiesten Niels Geusebroek, Sharon Doorson, Waylon en Mr. Probz.

Maandenlange strijd

De einduitslag betekent het einde van een zware, maandenlange strijd voor de finalisten. Na een strenge voorselectie wisten ze de Voice of Holland-jury te overtuigen tijdens de Blind Audition. Vervolgens kwamen de talenten in The Battles terecht en de afgelopen weken in de zenuwslopende finales.

Platencontract

De winnaar van vanavond gaat met een platencontract en een auto naar huis. Ook treedt de zanger of zangeres in de voetsporen van de eerdere The Voice-winnaars Ben Saunders, Iris Kroes en Leona Philippo.

De finale van de populaire talentenjacht is om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Reageren