Wie wordt Utopiaan van het jaar?

Giorgio, Charlotte, Naomi, Nicoline, Vanessa, Joey, Chris, Laura, Colinda, Laura B, Nicole, Mark, Ivan, Patrick en Wilco bepalen 30 december wie de ‘Utopiaan van het jaar’ wordt.

Utopia maakt zich klaar voor de belangrijkste stemming sinds het begin van het realityprogramma. Op 30 december 2014 bepalen de huidige bewoners wie wordt bekroond tot ‘Utopiaan van het jaar’.

Zo’n titel klinkt natuurlijk erg leuk, maar wat heb je er eigenlijk aan?

Om te beginnen ben je de eerste persoon ter wereld die de titel ‘Utopiaan van het jaar’ mag dragen. Daarnaast krijg je als winnaar van Utopia het bedrag dat op dat moment in de pot zit. Dit staat natuurlijk niet in verhouding tot de 500.000 euro die de winnaar van het eerste seizoen van Big Brother won, maar het is toch leuk. Het bedrag mag overigens ook in Utopia besteed worden.

Wie kunnen er stemmen?

Alle vijftien Utopianen hebben drie punten te vergeven. Ook de Utopia paspoorthouders en de televisiekijkers hebben een stem. Door middel van een sms-bericht kan de kijker aangeven wie volgens hem/haar de titel ‘Utopiaan van het jaarverdient. Vanaf woensdag 24 december tot en met dinsdag 30 december zijn de stemlijnen geopend.

Utopia

De dag na de bekendmaking van de ‘Utopiaan van het jaar’ is een belangrijke dag voor de toekomst van Utopia. Op 31 december 2014 bepalen de bewoners of ze naar huis gaan, of dat ze ook in 2015 in Utopia blijven. De realityshow gaat namelijk gewoon door in 2015.

Uitzending

Op nieuwjaarsdag is in een extra lange uitzending te zien wie zich de ‘Utopiaan van het jaar’ mag noemen. Op vrijdag 2 januari wordt duidelijk wie Utopia gaat verlaten.

Isabella kreeg tijdens de laatste eliminatieronde van het jaar te horen dat ze Utopia moest verlaten.

Reageren