Blijft werken

Wietze de Jager gaat toch niet 78 weken met ouderschapsverlof

29 september 2022 17:30 | amusement | Door Irma Tomas

© ReinierBergsma
Wietze de Jager zegt dat hij enkel een discussie wilde losmaken met zijn verhaal over ouderschapsverlof in De 538 Ochtendshow. Hij is niet van plan om in 1 keer 78 weken vakantie op te nemen.

Wietze gaat zelfs niet een dag minder werken, zoals hij maandag tijdens het radioprogramma ook nog opperde. Hij blijft iedere werkdag De 538 Ochtendshow met Klaas van der Eerden maken. 

Werk en kinderen

Wietze zei in de bewuste uitzending te overwegen om alle weken ouderschapsverlof op te nemen die hij nog te goed had met zijn drie kinderen omdat het werk hem zwaar valt in combinatie met zijn kroost. De dj zei dat hij nu niet altijd de 'leuke vader' is die hij zou willen zijn. 

Serieuzer dan gedacht

Na zijn uitspraken kreeg De Jager flink wat kritiek van mensen die 78 weken een beetje veel vonden voor een dj die net 9 maanden bezig is met zijn ochtendshow. Maar Wietze zegt nu dat hij het allemaal niet zo bedoelde. Het werd serieuzer opgepakt dan hij dacht, maar hij is blij met de discussie die naar aanleiding van zijn uitspraken los is gekomen. Het kan ook zijn dat hij terugkrabbelt omdat hij op zijn vingers is getikt door Talpa. 

Meer over