Wietze de Jager stapt over naar Net5

16 februari 2018 14:47 | amusement | Door Televizier

Wietze de Jager gaat het nieuwe Net5-programma Je droom achterna: een Frans kasteel presenteren. Het is het eerste programma voor de radio-dj en presentator bij de zender.

In het programma strijden vijf koppels om de droombaan van kasteelbeheerder in het Franse plaatsje Quinéville.

Een Frans kasteel

Het kasteel werd gebouwd in 1712 en is tegenwoordig in gebruik als hotel. Het heeft echter een flinke opknapbeurt nodig. In een afvalrace krijgen de koppels iedere week opdrachten waarbij ze kunnen laten zien dat ze de meest geschikte kasteelbeheerder zijn. De eigenaar van Château de Quinéville, Hans Musegaas, zoekt hulp van een Nederlands beheerdersstel om zijn landgoed nieuw leven in te blazen.

Wietze de Jager

Volgens presentator Wietze is het voor velen een droom om een nieuw leven op te bouwen in een ander land. “Maar om dan ook direct beheerder te worden van een kasteel, dat klinkt als een sprookje. Daarom ben ik heel benieuwd wat de kandidaten allemaal uit de kast halen om hun droom werkelijkheid te maken.”

Mattie & Wietze

Wietze de Jager is al te zien als presentator bij Shownieuws en Funniest Homevideo’s op SBS6. Vanaf 1 maart gaat hij tevens weer als radio-dj aan de slag bij Radio 538. De Jager was jarenlang dj voor Qmusic, waar hij de Mattie & Wietze-show verzorgde. In augustus 2017 verliet Wietze de zender na zijn ruzie met Mattie Valk.

Lees ook: Wietze de Jager vindt het fantastisch om weer radio te mogen maken.

Meer over