Verrassing

Wietze de Jager kapt met de radio (en emigreert naar een tropisch eiland)

4 januari 2024 15:51 | amusement | Door Irma Tomas

© Tom Cornelissen
Radio dj Wietze de Jager zegt niet alleen de ochtendshow van Radio 538 gedag. Hij zegt de hele radio gedag. En waarschijnlijk zelfs heel Nederland. 

Een woordvoerder van het AD bevestigde vandaag dat Wietze de Jager heeft opgezegd bij Radio 538, het station wenst hem in hetzelfde bericht veel succes in zijn verdere carrière. Maar of die carrière er überhaupt gaat komen, is nog even de vraag. 

Jonge kinderen

In april baarde Wietze opzien omdat hij op de radio vertelde dat hij de combinatie van de ochtendshow met een gezin met jonge kinderen moeilijk te doen vond. In het gesprek met Radio 538 dat toen volgde besloot de leiding van de zender dat het een andere presentator zou zoeken voor dat o zo belangrijke tijdslot. 

Bonaire

Daarna hoorden we nog weinig van Wietze. Maar volgens het AD zeggen ingewijden dat de dj op het punt staat te emigreren naar een eiland waar de zon iets vaker schijnt dan hier. Wietze en zijn vrouw Lieke zouden hun huis in Zwolle hebben verkocht om samen met hun vier kinderen een nieuw leven op te bouwen op Bonaire. De Jager verdiende de laatste jaren zo'n 4 ton per jaar, dus hij kan het wel even uitzingen zonder werk. 

Het is voorlopig afwachten of we Wietze ooit nog terug zullen horen op de Nederlandse radio. 

Meer over