Wilfred Genee: VI moet terug naar de basis

11 Augustus 2014 11:12 | amusement | Door Televizier

© RTL

De mannen van VI zitten vanavond weer gemoedelijk naast elkaar. Wilfred Genee verklapt dat het weer ouderwets gezellig wordt.

Het einde van VI leek nabij, maar maandagavond zitten de kibbelende voetbalkenners weer lachend naast elkaar. Wilfred Genee vertelt in het AD dat er in het nieuwe seizoen alleen over voetbal gesproken wordt, althans dat is de bedoeling. “We willen het weer gewoon over voetbal hebben. Terug naar de basis”, aldus de presentator. 

Ruzie

De ruzie tussen René van der Gijp en Johan Derksen werd uitgebreid besproken. Sommigen dachten dat het allemaal toneelspel was. Volgens Wilfred Genee is dit lariekoek. “Die ruzie was écht echt. Maar we moeten het niet groter maken dan het is. We hebben één keer bij elkaar gezeten en ik denk dat de mannen het achter zich hebben gelaten”, vertelt de voorman van VI. 

VI

Wilfred Genee is blij dat VI eindelijk weer wedstrijdfragmenten mag uitzenden. Aan de programmaformule is verder weinig gesleuteld. “Ik denk dat je de chemie van de irritante presentator, de man met de keiharde mening en de man met de lach aan zijn kont niet kan veranderen. We kunnen gelukkig wel weer wedstrijdfragmenten laten zien. Dan kan René bijvoorbeeld weer Malovjes doen of andere specifieke dingen laten zien die hem opvallen. Ik denk dat we weer kunnen knallen. De frisheid is terug. We moeten ons revancheren.” 

Waarschijnlijk zijn Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk dit seizoen niet te gast bij VI. Wilfred Genee noemde beide presentatoren elitair en arrogant.

Meer over