Willeke van Ammelrooy duikt op in Goede Tijden Slechte Tijden

26 mei 2014 15:24 | amusement | Door Televizier

De gevierde actrice Willeke van Ammelrooy speelt een gastrol in Goede Tijden Slechte Tijden. De actrice maakt haar soapdebuut en speelt de rol van Paula Muller.

Maxime (Marjolein Keuning) organiseert een etentje voor Nina en Vincent. Dan staat geheel onverwacht Vincents (adoptie)moeder Paula Muller op de stoep, gespeeld door Willeke van Ammelrooy. 

Gastrol

De 70-jarige actrice is slechts tijdelijk te zien in GTST, maar juist korte rollen zijn pittig om te spelen, vertelde ze onlangs in De Telegraaf. ‘’Gastrolspelers hebben het altijd zwaarder dan de vaste cast, door de hoeveelheid tekst die ze hebben. Er moet in korte tijd veel verteld worden. Dat vond ik nog het heftigst. Ik ben dag en nacht met die teksten bezig.” Het is de eerste keer dat Van Ammelrooy in een soap speelt. ‘’Er zijn maar weinig momenten van rust op de set. Het is echt pats, boem, draaien en pas weer ademhalen als ik thuiskom.” 

Belemmering

Naast haar acteerwerk geeft Willeke van Ammelrooy ook les. Dat ze nooit eerder in een soap had gespeeld, werd steeds vaker een belemmering. ‘’Tijdens masterclasses die ik geef kan ik iemand veel leren over het acteren voor theater, film en tv. Ik proefde dat er steeds meer vraag is naar acteren in soaps. Dat is echt een vak apart. Nu weet ik tenminste waar ik het over heb.” 

Indrukwekkende staat van dienst

Van Ammelrooy heeft verder een indrukwekkende staat van dienst: sinds de jaren 70 was ze onder meer te zien in de series ’t Schaep met de 5 Pooten en Beatrix, Oranje onder vuur. Ook speelde ze in films als Ciske de Rat en De Lift.

Meer over