Spannend!

Willem Voogd zorgt voor onverwachte meesterzet in Expeditie Robinson

4 december 2023 11:28 | amusement | Door Esther Hut

© RTL

Met de halve finale van Expeditie Robinson in het zicht wil natuurlijk niemand nu naar huis. Mark Baanders en Willem Voogd hadden een immuniteitsmunt en leken ook verzekerd van de volgende ronde, maar Willem besloot een gokje te wagen voor de eilandraad.

En dat leverde een spannende twist op. Let op spoilers!

Guido wint zijn eerste proef

Het kamp is eigenlijk verdeeld in twee kampen, want Floris, Guido en Mark hopen met elkaar de finale te halen en Jochen, Ilse en Willem ook. Het is dan ook erg belangrijk om de proef te winnen. Guido is na elke keer die tweede plek gebrand om nu een keer de winst te pakken en die pakt hij ook met verve. Ilse verliest en moet een duelleren met Jochen om stemrecht.

Strategie

Als Guido, Mark en Floris genieten van hun spa-dagje op winnaarseiland en Ilse en Jochen met elkaar de strijd aan gaan, heeft Willem in zijn eentje alle tijd om een goede strategie te bedenken om zijn maatjes toch mee te krijgen naar de halve finale.

Ook het drietal op winnaarseiland staat stil bij de verschillende scenario’s en aangezien Guido al veilig is door de proef te winnen en Mark een immuniteitsmunt heeft, lijkt Floris de volgende prooi te zijn tijdens de eilandraad. Mark stelt nog voor om zijn munt door te geven aan Floris, maar hij wil ‘m absoluut niet in ontvangst nemen zodat hij straks op zijn geweten heeft dat Mark weg moet.

Ook Willem stelt voor om zijn munt aan Ilse of Jochen te overhandigen, maar zij weigeren ook. Of toch niet?

Willem geeft toch zijn munt weg

Als tijdens eilandraad alle stemmen in de pot zitten en Art Rooijakkers vraagt wie zijn immuniteitsmunt wil inzetten, gooit Mark zijn hand omhoog. Hij is dus veilig dit keer. Maar op het moment dat we verwachten dat Willem ook zijn hand omhoog gaat steken, roept Ilse ineens “ja, ik”. Willem heeft dus tóch zijn munt doorgegeven en de gok gewaagd.

Floris delft het onderspit

Je ziet Floris meteen wit wegtrekken, want hij weet natuurlijk hoe laat het is. En inderdaad. Guido, Mark en Floris hadden het gemunt op Ilse. Alle stemmen op haar komen te vervallen en de rest van de stemmen vallen op Floris. Hij is dan ook degene die zijn koffers moet pakken. En blijkt de gok van Willem een uitstekende zet te zijn geweest.

Volgende week zien we hoe de halve finale van start gaat én kregen we al een voorproefje dat er een eetproef aankomt.

Expeditie Robinson is elke zondagavond om 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over