Bijna van start

William Rutten licht tipje van de sluier op over nieuw seizoen Het Perfecte Plaatje op Reis

9 mei 2023 11:09 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten
Aanstaande woensdag gaat op RTL4 weer een gloednieuw seizoen van Het Perfecte Plaatje op Reis van start. William Rutten vindt het daarom hoog tijd om al het een en ander te verklappen.

Bereid je voor op een seizoen vol hoogte- en dieptepunten.

Lees ook: Alles over Het Perfecte Plaatje 2023 

Het Perfecte Plaatje op Reis

In Het Perfecte Plaatje op Reis reizen acht bekende amateurfotografen, waaronder Eloise van Oranje, Jaap Jongbloed en Leonie ter Braak, af naar Zuid-Afrika om daar te laten zien wat ze kunnen. Anders dan de reguliere reeks is dat deze deelnemers geen maanden voorbereidingstijd krijgen: ze moeten daar on the spot laten zien of ze een beetje talent hebben voor het fotograferen. 

William Rutten

Voor jurylid William Rutten is deze spin-off een waar presentje. "We mochten een maandje naar Zuid-Afrika. Dat was wel een groot cadeau. Überhaupt is dit een cadeau voor mij, want het is wel echt een ander seizoen dan de normale reeks", blikt hij vooruit bij Shownieuws. "Je zal veel meer zien van de reis, het land en reality. En het leuke voor mij is dat ik echt mag coachen. Normaal ben ik alleen bij het jurymoment en nu ben ik 24 uur per dag een hele maand lang met ze op pad."

Juryoordeel

En dat verandert ook de dynamiek. "Het was leuk om ook eens hun zenuwen mee te maken. Je merkt dat je dat ook meeneemt in je juryoordeel", vervolgt hij. "Je ziet ze ploeteren en dan denk je: ah, hij heeft toch wel zijn best gedaan. Normaal worden resultaten niet beloond van de moeite die ze hebben gedaan. Die zie ik niet op de foto. Nu wel."

Ben je nu benieuwd wat William specifiek over de kandidaten te zeggen heeft? Beluister hieronder de hele video.

Het Perfecte Plaatje op Reis is vanaf 10 mei iedere woensdag om 20:30 uur te zien op RTL4.

Meer over