Winnaar Expeditie Robinson 2014: Kay Nambiar

19 december 2014 10:07 | amusement | Door Televizier

© Gabriela Hengeveld - RTL

Kay Nambiar heeft Expeditie Robinson 2014 op zijn naam geschreven. Hij versloeg Ferry Doedens en Krystl in een zinderende eindstrijd.

Kay Nambiar stond het langst in de menselijke centrifuge en wint daarmee de vijftiende editie van Expeditie Robinson. "Ik ben superblij en vooral trots dat ik Expeditie Robinson 2014 heb gewonnen", vertelde de winnaar aan Nu.nl.

Kay Nambiar

Kay Nambiar heeft tijdens de opnames van Expeditie Robinson veel inspiratie opgedaan. "Naast een bijzondere ervaring, heb ik ook een aantal mooie vrienden erbij gekregen. Ik ben dankbaar voor deze once in a lifetime experience en neem deze ervaring mee in al mijn muziek, presentatie- en modellenwerk", aldus de Expeditie Robinson-winnaar.

Expeditie Robinson 

Kay Nambiar kwam er tijdens Expeditie Robinson achter dat zijn geest soms sterker is dan zijn lichaam. "Ik was soms verbaasd over wat ik lichamelijk allemaal kon, puur door de adrenaline."

Winnaar

Expeditie Robinson-finaliste Krystl woog aan het einde van de expeditie nog maar 42 kilo. Ook Kay Nambiar had het erg zwaar op het onbewoonde eiland. "Je eet écht weinig, af en toe maar een halve kokosnoot per dag", besluit hij. 

Donderdagavond werd ook bekend wie zich ‘Maestro 2014’ mag noemen.

Meer over