Winnaar Expeditie Robinson 2015: Amara Onwuka

17 December 2015 22:04 | amusement | Door Televizier

© EO

Amara Onwuka heeft Expeditie Robinson 2015 op haar naam geschreven. In de spannende eindstrijd versloeg ze Oscar Aerts en Anna Speller.

Amara Onwuka bouwde in de Expeditie Robinson-finale als eerste een toren van vijftien blokjes en stak de Robinson-R in vuur en vlam. Toen de RTL-weervrouw dat laatste onderdeel van de uitgebreide slotproef had voltooid, werd ze benoemd tot winnaar van het zestiende seizoen.

Overlevingsknop

Amara’s strategie in Expeditie Robinson was: niet te veel emotie toelaten. “Ik zette een soort knop om: niet te veel voelen,” vertelde ze in RTL Boulevard. “Dat is mijn overlevingsknop geweest. En dan alles als een soort vogelvlucht beleven, zodat je er een beetje buiten staat, want dan kan het je ook niet raken.”

Buffer

Een grote steun voor Amara was Kim, met wie ze al sinds het begin van het spel goed optrok. Het vertrek van Kim vond ze dan ook zwaar. Maar elk nadeel heeft z’n voordeel: “Op het moment dat ze Kim eruit wilden, was ik veilig. Zij is voor mij constant een buffer geweest.”

Opgeven?

In de laatste dagen van de expeditie had Amara het erg zwaar. Toen ze vlak voor de finale een proef verloor, wilde ze eigenlijk zelfs opgeven. Presentator Dennis Weening wist haar over te halen om de halve finale te gaan spelen. Glansrijk won ze die proef en nu bleek ze ook in de finale de sterkste. “Het was te gek,” is haar eerste reactie. “Ik heb zo genoten.”

Kay Nambiar

Met de winst treedt Amara in de voetsporen van Robinsons als Kay Nambiar, Edith Bosch en Fatima Moreira de Melo. Sinds het spel met BN’ers wordt gespeeld, is er pas één mannelijke winnaar geweest.

Lees ook:
Ons complete verslag van de finale van Expeditie Robinson

Meer over