Hupsakee! Dit zijn de winnaars van de Binge. Awards 2023

8 juni 2023 15:41 | amusement | Door Irma Tomas

© Nathan Reinds
Nederland streamt zich een ongeluk dus het was hoog tijd voor de uitreiking van de allereerste Binge Awards! Welke films, series en realityshows waren de afgelopen tijd het populairst in Nederland?

In Beeld & Geluid in Hilversum werden donderdag de Binge-awards uitgereikt. Voor deze prijs kon niet gestemd worden, de winnaars komen uit het panel van Bindinc. VOD Insights. Daarin worden maandelijks 4.000 Nederlanders naar hun kijkgedrag op de streamingdiensten gevraagd. Zeg maar de kijkcijfers voor streamingdiensten. 

Bingewaardig

De nominaties en de winnaars worden bepaald door vier factoren die meetellen in het eindresultaat: populariteit, waardering, engagement en of iemand een programma aanraadt aan een ander. Het leuke aan deze verkiezingen is dat niet alleen populariteit telt, maar ook kwaliteit. Bij de award voor Meest Bingewaardige Serie moesten de panelleden aangeven bij welke serie ze niet meer konden stoppen met kijken. 

Dat alles leverde de volgende prijswinnaars op: 

Beste serie: The Last of Us – HBO Max

Beste Film: Luther: The Fallen Sun - Netflix

Beste Realityshow: De Verhulstjes – Videoland 

Beste Nederlandse productie: Oogappels – NPO Start

Meest Bingewaardige Serie: The Kardashians – Disney+

Binge-app

Voor mensen die behoefte hebben aan streamingtips is er fantastisch nieuws. De gloednieuwe, prachtige app Binge staat er vol mee. Ga naar Binge.nl om de app te downloaden voor iOS en Android. 

Meer over