Met Hedy d'Ancona

Unaniem lof voor laatste reguliere Wintertijd

3 april 2022 10:17 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 2
Harry de Winter ontving Hedy d'Ancona in de laatste, reguliere aflevering van Wintertijd. De muzikale talkshow kreeg het schier onmogelijke voor elkaar: kijkers op social media waren zowaar allemaal te spreken over de uitzending.

Met een bescheiden 311.000 kijkers is Wintertijd hekkensluiter van de kijkcijfer top 25. Een gesprek over oude muziek op de late avond van NPO 2 is ook niet direct een kijkcijferhit, maar de ontmoeting tussen Harry de Winter en Hedy d'Ancona was online wel een publiekslieveling.

Belafonte, blazers en Aretha

Zoals altijd vormde lievelingsmuziek de leidraad van het gesprek dat De Winter voerde met zijn gast. De inmiddels 84-jarige D'Ancona bleek te houden van klassieke blaasmuziek, wilde als rasfeminist Aretha Franklin nog eens haar R.E.S.P.E.C.T. horen zingen en liet ook Dolly Parton en Robert Long voorbij komen met Allemaal angst.

Ook had Hedy geen enkele moeite om alvast te delen wat op haar uitvaart gedraaid mag worden: Try to remember, uit de musical The Fantasticks maar dan in een wonderschone uitvoering van Harry Belafonte. Als afsluiter koos ze voor Jojo, een beklemmende Brel klassieker in een intense uitvoering van Jeroen Willems. 

Afscheid

Met Jojo kwam een einde aan het allerlaatste seizoen van Wintertijd. Eerder werd bekend dat De Winter ongeneeslijk ziek is. De 69-jarige programmamaker wil de tijd die hem rest wijden aan zijn kunst. Op zaterdag 9 april volgt als toegift een aflevering waarin Harry zelf door Jeroen Pauw aan de tand wordt gevoeld over zijn lievelingsmuziek en de zin van het leven. Kijkers genoten in ieder geval van Harry's laatste keer als presentator.   

Meer over