Woede-uitbarsting leverde Emma Wortelboer baan bij BNN-Vara op

22 mei 2017 11:59 | amusement | Door Televizier

© Wessel de Groot

Toen Emma Wortelboer tijdens de jaarlijkse de talentendag van BNN-Vara voor de tweede keer werd afgewezen, schoot dat bij haar in het verkeerde keelgat. Ze werd tot ieders verbazing woest. Zo woest, dat de jury plotseling enorm onder de indruk was. 

Emma Wortelboer schittert als presentatrice van Spuiten en slikken. Toch had het niet veel gescheeld of ze was nooit aan de bak gekomen bij BNN-Vara. De blondine werd tijdens de jaarlijkse talentendag van de fusieomroep twee keer afgewezen door de jury. De eerste keer was ze vijftien, en werd ze afgewezen vanwege haar leeftijd. Een paar jaar later probeerde ze het nog een keer, maar ook toen werd haar een nee verkocht. Een woede-uitbarsting was het gevolg.

Emma Wortelboer

“Ik kom dat kamertje in, doe een presentatietekst van 3 op Reis en een improvisatieopdracht”, vertelt Emma in Metro. “Zegt de jury: 'Emma?' Ik: 'Ja?' De jury: 'Nee.' Ik was gewoon wéér niet door en ik dacht: dat gaan we dus gewoon niet doen. Ze vonden mijn presentatie te statisch. Daar was ik het natuurlijk niet mee eens. Ik was woest en in mijn boosheid heb ik de hele tekst spontaan opnieuw gedaan.”

Kort lontje

Dankzij haar korte lontje was ze alsnog door. “Toen meldden de drie mannen achter de tafel plotseling: 'Oké, dit is wat we wilden zien. Dit is energie, dit is pit, je hebt het door.' Poeh, dat was kantje boord. Bizar. Hoe heb ik het toen geflikt, vraag ik met nog weleens af”, zegt Emma.

Spuiten en Slikken

Emma is inmiddels bijna toe aan haar derde seizoen bij Spuiten en slikken. In de komende reeks presenteert ze het programma met Jurre Geluk, die net als Emma afkomstig is uit de opleiding van BNN-Vara.

Meer over