Tweede Kamerverkiezingen

'Schaatser' Wopke Hoekstra vrijdag te gast in De Vooravond

19 Februari 2021 12:57 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

De Vooravond springt vrijwel altijd in op de actualiteit, maar de planning voor de uitzending van vrijdag kon niet beter. Bij de BNNVARA-talkshow is namelijk Wopke Hoekstra te gast.

Een maand voor de Tweede Kamerverkiezingen is het vrij normaal dat je overal en nergens politici ziet aanschuiven, maar dat CDA-lijsttrekker Hoekstra uitgerekend vrijdagavond bij Renze Klamer en Fidan Ekiz aanschuift, is opmerkelijk.

Thialf

De demissionair minister van Financiën is namelijk op de gevoelige plaat vastgelegd toen hij in coronatijd wat rondjes aan het schaatsen was in Thialf. Op de foto is Hoekstra samen met Sven Kramer te zien, terwijl heel Nederland op slot zit om het coronavirus in te dammen en de schaatsbaan in Heerenveen dus ook al maanden dicht is voor het gewone publiek.

Ambitie 

Bij De Vooravond zullen ze het vast over dit tafereel hebben, al zegt de afleveringsinfo wat anders. 'We bespreken onder meer de grote rol die sport in zijn leven speelt en zijn ambitie om Rutte op te volgen als premier', aldus de omroep. 

De Vooravond is iedere werkdag om 19.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Meer over