Youp van 't Hek bedankt voor Kwis na pisnichtgate

10 februari 2018 08:22 | amusement | Door Televizier

© Bob Bronshoff/Hekwerk Theaterproducties

Paul de Leeuw heeft het verbruid bij Youp van 't Hek. In zijn column kraakt de cabaretier De Leeuw nadat hij kritiek had op Youps' grove taalgebruik.

De Leeuw had zich in zijn column in het AD uitgesproken tegen scheldwoorden die Youp nog altijd bezigt zoals "pisnicht" die Youp nog altijd bezigt. Volgens Paul zou dat écht niet meer kunnen en moet Youp meer op zijn woorden letten omdat dergelijke termen tegenwoordig als kwetsend worden ervaren.

Pisnicht

Youp heeft daar toch een iets andere kijk op. In zijn optiek scheldt hij met 'pisnicht' niet alle homo's uit en zíjn sommige nichten ook gewoon pisnichten. Hij noemt als voorbeeld oud RTL Boulevard boegbeeld Albert Verlinde omdat hij jarenlang "geil van het kwijl in de privélevens van andere mensen zat te wroeten". 

Kinderen

Youp vindt de vingerwijzing van Paul over zijn taalgebruik de "gotspe van de eeuw" omdat De Leeuw zelf jarenlang ongeremd zo goed als alles over iedereen heeft geroepen. De twee hebben contact gehad over de kwestie, maar dat heeft ze niet dichter bij elkaar gebracht. Volgens Yop is Paul veranderd sinds hij kinderen heeft die hem corrigeren. Maar daar heeft Youp geen boodschap aan: "Nou, mijn kinderen zijn het huis uit."

De Kwis

In het staartstuk van de column valt te lezen dat Youp in het komend seizoen te gast zou zijn in De kwis, waar Paul als gastheer fungeert. Na de woordenwisseling heeft Youp voor de eer bedankt: "Dat heb ik deze week toch maar even afgezed. Ik wil niet naast een presentator zitten met een teer zieltje zodat ik op mijn woorden moet letten (...). Want wat er ook gebeurt: er moet gelachen worden."

Meer over