Youp van ‘t Hek doet oudejaarsconference 2017

Volgend jaar is het weer de beurt aan Youp van ‘t Hek om de oudejaarsconference te verzorgen. Het wordt de negende keer dat de cabaretier op Oudejaarsavond te zien is op NPO 1.

Youp maakte het nieuws donderdagavond zelf bekend in de het programma De meesterwerken van Paul Witteman. Meestal doet hij de oudejaarsconference om de drie jaar.

Conference

Tegen Paul vertelt hij lachend: “Ik vind sowieso dat er in Nederland een oudejaarsconference moet zijn en ik vind het heel goed dat dat door steeds iemand anders wordt gedaan, behalve als ik wil, want dan ben ik aan de beurt."

Claudia

Dit jaar is het de beurt aan Claudia de Breij. Youp vindt het 'een heel goede keuze'. "Toen ik las dat Claudia het ging doen, dacht ik: oh, leuk, hartstikke leuk." Vorig jaar verzorgde Herman Finkers de oudejaarsconference. Hij trok toen 3 miljoen kijkers en daarmee is het de best bekeken conference sinds 2002. 

Negende keer Youp

De eerste oudejaarsconference van de 62-jarige cabaretier deed hij in 1989. De laatste keer dat hij op Oudejaarsavond op het podium verscheen, was in 2014. Sinds eind vorig jaar is Youp uit de running, omdat hij een zwarte hartoperatie onderging. 

Gezondheid

Daardoor was hij genoodzaakt tot afgelopen maand alle geplande voorstellingen te schrappen. Eind maart verscheen hij al wel even bij Guus Meeuwis op het podium in Parijs, al was het de bedoeling dat de cabaretier er de hele avond bij zou zijn.

Meer over:

Reageren