Geen try-outs

Youp van ’t Hek twijfelt over NPO-oudejaarsconference

4 november 2020 15:11 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Bob Bronshoff
Youp van ’t Hek heeft twijfels over het doorgaan van zijn oudejaarsconference. De 66-jarige cabaretier staat voor de tiende keer gepland om de oudejaarsshow te doen voor de NPO, maar door de coronamaatregelen is het doorgaan ervan hoogst onzeker.

“Ik speel nu in de zalen waar het kan. Maar als ik toch denk dat ik de sfeer niet goed krijg, doordat de zaal maar voor de helft of een kwart gevuld kan zijn, dan neem ik 1 december het besluit of ik de voorstelling wel of niet op tv wil uitzenden”, vertelt Youp in de podcast van Spijkers met Koppen.

Carré

Door de verscherpte maatregelen om het coronavirus in te dammen, kan Youp minder try-outs spelen dan gepland. De oudejaarsconference staat vooralsnog gepland in theater Carré in Amsterdam, maar het is nog allerminst zeker dat Youp daar ook daadwerkelijk toestemming voor krijgt.

Laatste voorstelling

Youp liet eerder al doorschemeren dat hij na de oudejaarsconference van 2020 nog één voorstelling wilde maken waarmee hij in Nederland en Vlaanderen zijn 50-jarige carrière als cabaretier wilde vieren. Uiteindelijk moest dan op 28 februari 2024, op zijn zeventigste verjaardag, de dernière van deze tournee plaatsvinden in datzelfde Carré.

Meer over