Youtube-hit: 33 stellen trouwen bij Grammy Awards 2014

Het was weer een mooi feestje tijdens de 56ste uitreiking van de Grammy Awards. Het hoogtepunt: 33 stellen die in het huwelijk traden tijdens een nummer van Macklemore en Ryan Lewis.

Van Paul McCartney en Ringo Starr tot Beyoncé en Justin Timberlake: iedereen was er bij. De altijd vrolijke Queen Latifah praatte de show aan elkaar.

Grote winnaar

Daft Punk was de grote winnaar van de avond. Hun hit Get Lucky, met Pharrell Williams en Nile Rodgers, werd gekozen tot single van het jaar en de beste prestatie van een popduo of -groep. Het album waar het nummer van afkomstig is, Random Access Memories, won bovendien de Grammy voor album van het jaar en beste dance-/elektroalbum.

Beste nieuwkomers

Macklemore & Ryan Lewis mogen zich de beste nieuwkomers noemen. Daarnaast won het duo de prestigieuze Amerikaanse muziekprijs in de categorie beste rapalbum.

Madonna

Prachtig was ook het optreden van Macklemore & Ryan Lewis, Mary Lambert & Madonna die Same Love ten gehore brachten. Alleen de inmiddels 55-jarige Madonna stond soms een beetje wankel op haar benen. Maar dat kon de 33 hetero- en homostellen die elkaar tijdens het nummer hun ja-woord gaven, niets schelen. De tranen van ontroering vloeiden rijkelijk.

Reageren