YouTube-ster PewDiePie verdient 4 miljoen dollar per jaar

De 24-jarige PewDiePie loopt flink binnen met zijn kanaal op YouTube. Met zijn bizarre gamefilmpjes verdient hij 4 miljoen dollar op jaarbasis.

Dat YouTube populair was wisten we allemaal, maar je kan er ook een aardige boterham mee verdienen. Dit bewijst YouTube-sensatie PewDiePie. Hij verdient 4 miljoen dollar per jaar met het maken van gamefilmpjes. 

YouTube

YouTube is in een vrij korte tijd uitgegroeid tot de meest toonaangevende website op het gebied van video. Per minuut wordt er meer dan 100 uur aan video op de website gezet. Het lijkt erg moeilijk om tussen deze hoeveelheid op te vallen, maar het lukte de Zweed PewDiePie om in korte tijd de meest invloedrijke Youtube-ster ooit te worden.

Gillen, schreeuwen en schelden

Het lijkt allemaal niet erg moeilijk. Felix Kjellberg, zoals hij in het echt heet, maakt simpelweg filmpjes van zichzelf wanneer hij games speelt. Hij gilt, schreeuwt, scheld en maar hier en daar een grapje. De hysterische video’s zijn ongekend populair, waardoor PewDiePie veel invloed heeft op de gameindustrie. Hij kan een spel maken of kraken.

51 miljoen kijkers

Zijn videokanaal heeft maar liefst 29 miljoen abonnees. Dit is slechts een schijntje in verhouding tot het aantal mensen dat naar zijn filmpjes kijkt. Zijn populairste video is meer dan 51 miljoen keer bekeken en adverteerders willen hier graag een slaatje uit slaan.

Het succes

Waarom juist Felix zoveel succes heeft en anderen niet is lastig te zeggen. De YouTube-sensatie probeert het in de Wall Street Journal te verklaren: "Ten opzichte van andere professioneel geproduceerde shows heb ik veel directer contact met mijn kijkers. Wat andere YouTubers en ik doen is iets anders dan tv maken, het is alsof je bij een vriend bent en kijkt naar hoe hij games speelt."

Het verdienmodel

Geld verdienen op YouTube is erg simpel. Nadat je op je account hebt aangevinkt dat er advertenties op je kanaal mogen worden getoond kan het geld binnenstromen. Afhankelijk van het onderwerp van je video verdien je aan advertenties tussen de €0,30 en €4,00 per 1000 views. De minimale uitbetaling is 70 euro.

Niet voor iedereen

Wanneer slechts één van je video's al meer dan 51 miljoen keer wordt bekeken, is het uploaden van filmpjes een uitermate lucratieve business. Helaas krijgt bijna niemand dit voor elkaar, waardoor het voor velen niet mogelijk is om er fulltime mee bezig te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld €1,00 per 1000 views krijgt, dan heb je 70.000 views nodig om je eerste uitbetaling te halen. Haal je slechts 100 views per dag, dan duurt het dus bijna 2 jaar om 70 euro te verdienen…

De ‘honest trailer’ van Transformers: Revenge of the Fallen is ook een ware hit op YouTube.

Reageren