Avontuur

Yvon Jaspers en boerin Bertie trekken door Europa in nieuw seizoen Onze Boerderij in Europa

16 maart 2023 14:26 | amusement | Door Judith Regeling

© KRO-NCRV
Yvon Jaspers staat er in dit nieuwe seizoen van Onze Boerderij in Europa niet alleen voor. De KRO-NCRV-presentatrice reist namelijk door heel Europa met boerin Bertie als de chauffeur van haar camper.

De eerste details van het nieuwe seizoen zijn zojuist onthuld.

Onze Boerderij in Europa

Het boerenleven in Nederland staat onder spanning, maar hoe is dat eigenlijk in de rest van Europa? Met die vraag in haar achterhoofd reist Yvon Jaspers samen met boerin Bertie en diverse andere bekende gezichten van Boer Zoekt Vrouw door dit werelddeel. Zo ontdekt ze in dit seizoen van Onze Boerderij in Europa samen met boer Jouke en Karlijn Kanaaleiland Jersey, een eiland op 22 kilometer voor de Franse kust van Normandië. Ook maken Maud en Evert kennis met een Nederlander die op zijn vijftiende de oversteek maakte naar Engeland.

Boer Zoekt Vrouw

Naast Maud en Evert, boerin Bertie en Jouke en Karlijn zijn er nog meer bekende gezichten te zien uit Boer Zoekt Vrouw. Dat zijn onder meer Berties partner Rosita, boer Gerben en Vivian, boerin Janine en Sander en boer Marnix en Emmie.

Yvon Jaspers

Voor Yvon Jaspers is het een feest dat ze weer een nieuw seizoen mag maken en helemaal met deze samenstelling. "Het is een groot avontuur om met onze Boer Zoekt Vrouw-stellen de grens over te gaan", vertelt ze alvast in aanloop naar het seizoen. "Voor een aantal van hen is het een totaal nieuwe ervaring. Het boerenleven is in de landen om ons heen vaak volledig anders dan hier. De mentaliteit, de regelgeving en het klimaat. Maar ook zagen we hoe de Fransen en de Engelsen omgaan met hun boeren."

 

Onze Boerderij in Europa is vanaf zondag 16 april wekelijks om 21:25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1.

Meer over