Met BZV-hulp

Yvon Jaspers start eigen boerderij voor tv-programma Onze boerderij

20 december 2021 08:15 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO-NCRV
Yvon Jaspers weet dankzij de presentatie van Boer Zoekt Vrouw en Onze Boerderij het nodige van het boerenleven en die kennis mag ze inzetten voor een nieuw seizoen van laatstgenoemde programma. De presentatrice start in een nieuwe reeks van Onze Boerderij namelijk haar eigen boerderij.

Het idee voor een eigen boerderij leeft al enige tijd bij Yvon Jaspers. "Een jaar of vijf geleden kreeg ik mijn eigen jerseykoetje Suus. Zij woont bij Gijsbert, mijn buurboer", vertelt Jaspers. "Ik heb Gijsbert gevraagd of ik voor een jaar een stukje van zijn land mag gebruiken. Na een paar jaar goed nadenken stemde hij enthousiast in."

Hulp

In de reeks van Onze Boerderij krijgt Jaspers hulp van verschillende boeren die ze heeft leren kennen via Boer Zoekt Vrouw. "De een heeft verstand van akkerbouw, de ander van kippen en weer een ander van varkens. Ze zullen mij helpen met bouwen van stalletjes, adviseren over hoe we het beste de grond kunnen bewerken, welke dieren ik moet gaan houden en wat de grote valkuilen zijn."

Boer Zoekt Vrouw

De nieuwe reeks van Onze Boerderij is in het najaar van 2022 te zien bij KRO-NCRV. Maar wees niet getreurd, want Yvon keert al eerder terug op de buis. In februari 2022 vult namelijk het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw de zondagavond.

Meer over