En ze maakt grote kans

Zangeres Loreen wederom naar Songfestival namens Zweden

12 maart 2023 09:22 | amusement | Door Marjolein Vos

© EPA/Christine Olsson/TT SWEDEN OUT
Zangeres Loreen gaat wederom Zweden vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in mei. Zaterdagavond won ze de Zweedse nationale finale van Melodifestivalen en dat betekent dat ze met haar nummer Tattoo een gooi zal doen naar de overwinning in Liverpool.

Sinds haar performance in de voorrondes van de nationale finale wordt Loreen al getipt als de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2023 terwijl ze nog niet eens gekozen was als act die naar het festival zou gaan.

2012

Loreen is bekend van haar nummer Euphoria waarmee ze in 2012 het Songfestival al een keer won. Euphoria is een van de bekendste songfestivalhits van de afgelopen jaren, die ook in Nederland nog geregeld op de radio te horen is. 

Bookmakers

Voor de bekendmaking van de winnaar stond Zweden eerder deze week al op 31 procent kans om te winnen bij de bookmakers. En dat terwijl nog niet eens bekend was dat Loreen dus naar het Songfestival zou gaan. Inmiddels is de winkans al gestegen naar 38 procent. Nederland komt met Mia Nicolai en Dion Cooper niet verder dan 1 procent kans op de eindoverwinning. 

Lees hier alles over

Meer over