Opnames in juli

Özcan Akyol neemt schaar weer ter hand in nieuw seizoen De geknipte gast

16 Mei 2020 12:50 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Nozem Films
Özcan Akyol mag van BNNVARA een nieuw seizoen van De geknipte gast maken. Daarin neemt de presentator zelf ook weer de schaar ter hand.

Afgelopen week mochten de kappers in Nederland weer aan het werk en Özcan Akyol maakt daar voor zijn programma De geknipte gast dankbaar gebruik van, zo zegt hij in gesprek met NU.nl. "Ik ga weer een cursus doen en blijf doortrainen, zodat ik hopelijk nog meer technieken kan gebruiken", vertelt de presentator, die al knippend en scherend zijn gasten het hemd van het lijf vraagt. Sinds de extra maatregelen vanwege het coronavirus mocht Akyol - die nog midden in de opnames van het eerste seizoen zat - zijn gasten niet meer knippen en alleen nog maar op gepaste afstand interviewen.

Coronavirus

De opnames staan gepland voor juli. Akyol wil in de gesprekken het coronavirus niet vermijden, maar hij zal er ook niet bewust over beginnen. "Het is een onvermijdelijk onderwerp, maar ik ga niet met iedereen over het virus praten. Bijna alle programma's gaan er al over - ik doe er zelf ook aan mee door in talkshows te zitten en columns te schrijven. Maar ik wil liever zaken ter sprake brengen die altijd al belangrijk waren."

André van Duin 

Het nieuwe seizoen van De geknipte gast is vanaf september te zien op NPO2. De gasten worden op een later moment bekendgemaakt. Het eerste seizoen sluit Akyol op 26 mei af met een gesprek met André van Duin.

Meer over