Zéér kostbare juwelen in Tussen Kunst & Kitsch

21 oktober 2014 10:16 | amusement | Door Televizier

© Ingo Carly - AVRO

In Tussen Kunst & Kitsch passeert aanstaande woensdag een bijzondere juwelenset de revue. Alleen de middelste steen is al zo’n 40.000 euro waard!

In Tussen Kunst & Kitsch brengen ieder seizoen een aantal pronkstukken meenaar de opnamelocatie. In de aflevering van aanstaande woensdag wordt het eerste bijzondere kunstwerk op de tafel van Nelleke van der Krogt tentoongesteld.

Tussen Kunst & Kitsch 

Nelleke van der Krogt moest tijdens de opnames in het Fries Museum in Leeuwarden heel wat mensen teleurstellen met de waarde van het meegebrachte kitscherige object. Toen de moed bijna in haar schoenen zakte, ontdekte expert Robin Peters een uiterst kostbare juwelenset.

Afbeelding

Juwelenset

Robin Peters is zeer enthousiast als hij de juwelenset, bestaande uit twee armbanden en twee broches onder ogen krijgt. De sieraden zijn typerend voor de Art Deco-periode, met hun strakke lijnen en bruggetjes tussen de schakels.

Minimaal 40.000 euro

De Tussen Kunst & Kitsch-expert vertelt dat de diamanten briljant zijn geslepen, ze moeten daarom worden beoordeeld op ‘de 4 C’s’: Clarity, Cut, Colour en Carat (zuiverheid, slijpvorm, kleur en karaat). De diamanten in de juwelen scoren op alle onderdelen goed; slechtst één steen uit de armband is al zo’n 40.000 euro waard! Hoeveel de hele set waard is, is aanstaande woensdag te zien in Tussen Kunst & Kitsch. 

Jubileum

Tussen Kunst & Kitsch bestaat dit jaar 30 jaar. Om dit te vieren organiseert Avrotros op zondag 9 november twee exclusieve lezingen, waarin een aantal experts vertellen over hun vak en de ontdekkingen die ze in de afgelopen 30 jaar hebben opgedaan in het programma. 

Nelleke van der Krogt

Presentatrice Nelleke van der Krogt en regisseur Han Budding geven de bezoekers tevens een uniek kijkje achter de schermen. Ga voor meer informatie en het bestellen van kaarten naar www.avrotros.nl/tussenkunstenkitsch.

Wie weet verbreekt Tussen Kunst & Kitsch woensdag het kijkcijferrecord.

Meer over