Zender ONS helpt senioren aan partner

1 september 2016 15:12 | amusement | Door Televizier

Ouderenzender ONS brengt een integere docureeks op de buis: Liefde gezocht. Hierin gaan 55-plussers, die vaak al vele relaties achter de rug hebben, opnieuw proberen de liefde van hun leven te vinden. Michiel Praal, de producent van Liefde gezocht, vertelt over het programma.

Hoe kwam je aan deelnemers?

“Ik heb destijds op Facebook een verhaaltje gezet en mensen gevraagd daarop te reageren. Daar heb ik ruim vijftig reacties op gekregen. Ik heb zoveel mogelijk verschillende types uitgekozen om zo de maatschappij te weerspiegelen. Veel 50-plussers zitten op datingsites, maar mensen wantrouwen dat toch een beetje: iedereen kan alles erop zetten, ook onwaarheden. In ons programma geven we echt een goed beeld van de kandidaat; hoe de persoon woont en wat hij heeft meegemaakt komt aan bod. 

Welk verhaal heeft de meeste indruk gemaakt?

“Er is een meneer uit Groningen met vier kinderen. Hij is getrouwd geweest en komt uit een streng gereformeerd milieu. In die kring werd zijn homoseksualiteit niet aanvaard en hij kon het niet uiten. De man kon niet anders dan weggaan uit het huis waar hij met zijn vrouw woonde. De kerk kotste hem uit en boycotte hem. Ik vond dat heel schrijnend. Het programma gaat voor hem – en velen anderen – erkenning bieden. Ze laten zichzelf zien: zo ben ik en ik schaam me er niet voor.”

Wordt er gezocht naar standaardrelaties?

“Nee. Zo is er een vrouw die na een huwelijk met een man nu voor een vrouw wil gaan. En iemand die specifiek een latrelatie zoekt, omdat hij veel van huis weg is. We gaan zelfs internationaal; ik ben afgereisd naar Duitsland en Frankrijk. In laatstgenoemd land bezocht ik een Nederlandse met een bed en breakfast.” 

Gaan we ook zien of de deelnemers hun droompartner vinden?

“In de eerste serie zit dat nog niet, maar op het moment dat er reacties zijn ga ik weer filmen. Ik ga ervan uit dat er genoeg mensen kijken om een tweede serie te kunnen maken. Dan beantwoorden we de vraag: hoe is het nu met die en die gesteld?”

Waar is het programma te zien?

“Het wordt uitgezonden door ONS, een 50-pluszender, eigenlijk een soort commerciële omroep MAX. ONS was op zoek naar een programma waarin mensen hun verhaal konden delen. De omroep en ik kwamen al snel op het idee om ‘liefde’ als centraal thema aan te halen. Dat werd uiteindelijk Liefde gezocht.” 

ONS is bij Caiway te ontvangen op kanaal 47 via digitale tv delight. De KPN -en Tele 2-klant kan terecht op kanaal 174 in het pluspakket. Bij Ziggo is kanaal 211 ingenomen door ONS. Het programma wordt ieder etmaal drie keer herhaald.  

Liefde gezocht, vanaf 20 september 21.00 uur, ONS

Meer over