Zieke Jack Spijkerman ontroerd door Kopspijkers eerbetoon

22 november 2015 15:17 | amusement | Door Televizier

© Twitter/@joepvandeudekom

Kopspijkers werd in het kader van 90 jaar VARA in het zonnetje gezet door de makers van De Kwis. Dit tot grote verrassing van Jack Spijkerman die van niets wist. 

Op zijn Facebook pagina onthult Jack dat hij niet beter wist dan dat hij te gast was in een reguliere aflevering van het satirische programma.

Longembolie

Het had sowieso niet veel gescheeld of Jack had af moeten zeggen. De 67-jarige presentator werd twee dagen voor de opnames tijdens het sporten bijzonder kortademig. In het verleden had hij al eens twee klaplongen, vandaar dat hij direct medische hulp zocht. In het ziekenhuis bleek hij een longembolie te hebben. Maar de tien mini-bloedinkjes weerhielden Jack er niet van aan te schuiven bij De Kwis omdat hij wist hoeveel tijd en voorbereiding er in het programma gestoken werd.

Kopspijkers 

De aflevering begon onschuldig genoeg, met wat onvermijdelijke grappen over het feit dat Jack in 2005 de VARA verliet voor John de Mols nieuwe zender Talpa. Maar al snel veranderde De Kwis in Kopspijkers, met een hele rits aan oude bekenden die zogenaamd nog wel een appeltje met Jack te schillen hadden. Zo was Peter Heerschop er voor het hamerspel, kwamen typetjes als Ferry Mingelen en Dick Advocaat hun zegje doen en mocht Jack achter een replica van de oude Kopspijkers tafel nog één keer het cabaret doen (zie video). 

Gouden springplank

Aan het eind van de aflevering kreeg Jack uit handen van prinses Beatrix (Sanne Wallis de Vries) een speciale prijs: de Gouden Springplank, als dank voor het feit dat dankzij Jack en Kopspijkers veel cabaretiers zijn doorgebroken. Stiekem had Jack gehoopt op een lintje, maar Beatrix benadrukte dat een mens daar 1. vrienden en 2. iets voor gedaan moet hebben.

Ontroerd

Een dag later blikt Spijkerman via Facebook terug op de gebeurtenissen: "Wat ik niet wist dat het een compleet eerbetoon aan Kopspijkers werd. Ik was ontroerd hierdoor. P.S.: Dank voor alle beterschapswensen, over twee weken is de longembolie weer teloven en kan ik weer alles. Beloofd!". 

Doorstart

Een tijdje geleden zei Jack dat hij nog één keer een Kopspijkers afleveringwilde maken. Dat lijkt nu gelukt, maar als het aan de fans op Twitter ligt, betekende het juist de doorstart.

Meer over