Operatie met drie man

Zien: Zo transformeerde Patty Brard in de Taart bij The Masked Singer

10 december 2022 12:04 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Patty Brard verzorgde een gastoptreden in The masked singer. Speciaal voor Stichting Spieren voor Spieren gaf ze gestalte aan de Taart. Nu blijkt hoeveel moeite het heeft gekost Patty in het kostuum te krijgen.

Alle Masked singer-panelleden hoefden niet lang na te denken wie in de reusachtige Taart verborgen kon zitten. Zodra de muziek begon wisten Carlo Boszhard, Loretta Schrijver, Buddy Vedder en Gerard Joling het al: het onmiskenbare stemgeluid van Patty Brard klonk uit het smakelijke kostuum.

Topzwaar

Het duurde echter heel wat langer om Patty backstage in het gigantische taartenpak te krijgen. Brard deelt backstage beelden in haar Instagramstories waarop is te zien hoe drie crewleden het immense kostuum over haar heen tillen. De binnenkant is volledig hol en met lichte materialen gemaakt, toch is het door de omvang nog topzwaar. Patty torst het gewicht op haar schouders, met enige ontlasting van twee draagbanden die het gewicht wat verdelen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard)

Kers

In het Taartkostuum kon Patty eigenlijk alleen haar armen bewegen. Die staken vrolijk uit het pak om nog enigszins voor dynamiek te zorgen in wat anders een heel statisch optreden was geweest. Haar masker was letterlijk en figuurlijk de kers op de taart, maar belemmerde ook nog eens haar zicht aanzienlijk. Ze moest het podium op en afgeleid worden om ongelukken te voorkomen. Maar, zo zei ze later op Instagram: "Ik heb er van genoten".

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Patty Brard (@pattybrard)

Meer over