Ziggo Sport verhuist naar Media Park Hilversum

23 juni 2016 15:40 | amusement | Door Televizier

Sportzender Ziggo Sport verhuist in januari 2017 van Amsterdam naar het Media Park in Hilversum. Dat is bekend gemaakt op het jaarlijkse Mediapark Jaarcongres.

De huidige Studio 20 zal de thuislocatie worden van de sportzender. De studio zal een make-over krijgen en er komen nieuwe grote studio's en werkruimtes. “Met de verhuizing maakt Ziggo Sport een volgende stap, omdat het grotere en geavanceerde producties mogelijk maakt“, meldt Ziggo.

Toonaangevend bedrijf

Baptiest Coopmans, directeur van Ziggo, is in zijn nopjes met de verhuizing. Dit past in onze strategie om een toonaangevend media- en entertainmentbedrijf te zijn. We hebben zowel een groot serviceapparaat als de content in huis om de consument thuis plezier te verschaffen. Denk hierbij aan Ziggo Sport maar ook aan muziek, film en series.

Hilversum

De komst van de mediagigant is goed nieuws voor de gemeente Hilversum, ziet ook wethouder Wimar Jaeger. Het is belangrijk voor Hilversum om de krachten te bundelen in het hart van de media bedrijven, waardoor samenwerking met relevante bedrijven makkelijker en sneller tot stand komt.

Uitgebreid aanbod

Ziggo Sport bezit een uitgebreid arsenaal aan uitzendrechten van grote sportcompetities. Zo biedt de zender exclusief de Premier League, de Spaanse Primera Division, NBA-basketbal. Ook alle Formule 1-races van Max Verstappen (foto) zijn live te volgen op Ziggo Sport. 

Meer over