Zij waren niet de Mol

4 maart 2016 15:00 | amusement | Door Televizier

Art Rooijakkers onthult zaterdag welke BN’er tien weken lang de boel heeft gesaboteerd in Wie Is de Mol?.  Cécile Narinx en Marjolein Keuning waren het niet en willen erover praten. 


Cécile Narinx, in het dagelijks leven hoofdredacteur van glossy Harper’s Bazaar, was de vijfde afvaller in Wie Is de Mol? En daar was ze niet rouwig om. „Normaal gesproken ben ik vrij fanatiek van aard, maar dit spel hoefde ik níet per se te winnen. Ik wilde vooral een leuke tijd hebben.” 

Geen bondjes

Ze zag haar exit ook wel een beetje aankomen. „De testen werden steeds moeilijker. Er werden dingen gevraagd waar ik tijdens het spel totaal niet op had gelet: hoe droeg de Mol zijn rugzak? En wat was het kenteken van de auto? Op sommige vragen wist ik echt het antwoord niet. Bovendien had ik geen jokers die ik kon inzetten. En een verbondje met Klaas (van Kruistum) sluiten, durfde ik niet. Die vertrouwde ik voor geen cent. Ik denk namelijk nog steeds dat hij de Mol is. Klaas rolt overal zo makkelijk doorheen. Ik heb hem ook nooit kunnen betrappen op het intensief bestuderen van zijn Molboekje.”

Streng modekreng

Molloot Cécile

Al met al vond Cécile, die al een molloot was voordat ze voor het spel werd gevraagd, haar deel­name aan Wie is de Mol? een fantastische ervaring. „Ik heb ontzettend leuke mensen ontmoet en dingen gedaan die ik nooit eerder had gedaan. Vooral de opdracht op de laserbaan was te gek. En ik heb een andere, warme kant van mezelf kunnen laten zien. Door mijn uiterlijk en beroep denken mensen vaak dat ik een streng modekreng ben. Ik kreeg nu vooral lieve reacties op sociale media. Ik las dat ­mensen om me moesten lachen en zelfs vriendinnen met me wilden worden.” Lacht: „Ik ging er bijna van naast mijn schoenen lopen.” Waar ze het meest trots op is? „Dat ik vrij kreukloos ben gebleven. Volgens mij ben ik wel in mijn missie geslaagd om te laten zien dat je ook in leuke kleren aan zo’n spel kunt meedoen. Al zat er ook een misser bij: het dragen van witte skinny jeans zal ik nooit meer doen, haha.”

Potentiële Mol

Marjolein Keuning was lange tijd zelf een potentiële Mol. Zo ‘vergat’ ze in aflevering 4 dat de kist op de steile rotswand niet één maar twee sloten had en ‘verloor’ ze tijdens de fietsopdracht in aflevering 5 binnen een paar minuten al haar portofoon. Toen ze daar eindelijk achterkwam, besloot ze niet terug te gaan maar verder te fietsen. Zelf beweert Marjolein ook veel goed gedaan te hebben. „Maar die momenten hebben de programmamakers eruit gelaten. Dat is absoluut geen verwijt naar hen, hoor. Blijkbaar wilden ze graag dat men mij als Mol zag. Dat kan ik wel waarderen.” 

Verkeerde strategie

Nu terugkijkend: had ze het spel anders moeten spelen? „Ik was veel meer bezig met anderen in de gaten houden dan met de opdrachten zelf. Dat kan ook een reden zijn dat ik soms vreselijk de mist in ging. Achteraf gezien was dat een verkeerde strategie.” Wat Marjolein uiteindelijk de das omdeed, was de test in aflevering 5. „Ik wist zeker dat Rop (Verheijen) de Mol was en had daarom in de test mijn joker niet eens ingezet. Bij de ‘Verhalen estafette’-opdracht, waarbij we op een brug zinnen aan elkaar moesten doorgeven, reageerde Rop enorm verdacht. Voor mij was dat het ultieme bewijs dat hij de Mol was. Achteraf gezien had ik in de test meer moeten spreiden.”

Verdachte vriendin

Ruim een half jaar na de opnames is er nog steeds veelvuldig contact tussen de kandidaten onderling. Dat heeft zelfs geleid tot een liefdesrelatie tussen Airen Mylene en Taeke Taekema. „Dat kwam als een enorme verrassing. Ik wist niet dat ze zo innig contact met elkaar onderhielden. Ik vind het ontzettend leuk voor ze en wat mij betreft zijn zij de echte winnaars.” Zelf heeft Marjolein in Ellie een vriendin gevonden. „Hoewel ik haar een tijdje heb verdacht, klikte het persoonlijk heel goed tussen ons. We hebben onlangs nog samen gegeten.” Marjolein kijkt uit naar de ontknoping, komende zaterdag. „Zo leuk om iedereen dan weer te zien. Wie mijn Mol is? Dat houd ik lekker voor me.”

Wie Is de Mol? zaterdag 20.25 • NPO1

 


Meer over