Hints verzameld!

Zo had je kunnen weten wie de Mol was in Wie Is de Mol? 2024

9 maart 2024 22:00 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS
Na een spannende periode van tien weken is dan eindelijk het hoge woord eruit: Anna Gimbrère is de Mol van Wie Is de Mol? 2024. Benieuwd hoe je dat had kunnen weten? In dit overzicht nemen we de beste molacties met je door.

De presentatrice deed er alles aan om op sneaky wijze zoveel mogelijk geld uit te pot te halen en te houden.

Lees ook: Dit zijn de Mol, de winnaar en de verliezer van Wie Is de Mol? 2024 

Het begin

Anna Gimbrère kon dit seizoen niet al luierend op haar stoel het seizoen beginnen, want ze moest gelijk aan de bak. Geschminkt en wel begaf ze zich tussen de feestvierende Mexicanen op de markt. Haar medekandidaten hadden haar dan ook eenvoudig kunnen herkennen.

"Ik heb jullie allemaal recht in je ogen aangekeken. Wetende dat jullie mij allemaal niet hebben herkend, dat ik met sommige van jullie de polonaise heb gelopen of de salsa of limbo heb gedanst, de ketting meermaals heb getoond, jullie in het Spaans meermaals heb begroet, dat is wel een lekker gevoel hoor."

Anna op de markt in Wie Is de Mol? 2024
Anna op de markt in Wie Is de Mol? 2024


Anna's tactiek

De Mol wil in feite ten alle tijden voorkomen dat er geld in de pot komt, maar soms maakt hij of zij een uitzondering. Dat gold ook voor Anna in de tweede helft van de eerste aflevering, waarin ze slechts één doel had: vertrouwen winnen. Ze besloot daarom een plan te verzinnen om zo veel geld te kunnen ophalen. Waar ze alleen geen rekening mee had gehouden, is dat haar medekandidaten - en dan met name die met een vrijstelling - hierin zouden meegaan.

Er kwam dus al direct 6000 euro in de pot. "Maar voor mij als Mol is dat eigenlijk zo slecht nog niet. Als jullie mij in deze fase van het spel heel erg vertrouwen en zien als de kandidaat die superfanatiek is en altijd met oplossingen komt, gaan jullie mij vaker die verantwoordelijkheid geven. Ik kan zo onder de radar mollen", vertelde ze dan ook destijds.

Anna in tweede helft eerste opdracht in Wie Is de Mol? 2024

Anna met schilderijen

Als Tooske en Kees in de opdracht met de schilderijen van Frida Kahlo ook maar een beetje op Anna hadden gelet, hadden ze zeker de finale bereikt. Onze Mol besloot namelijk niet alleen maar een beetje te lopen klooien met de cijfers die ze van Kees kreeg, maar ook bewust codes niet te kraken. Ze probeerde zo te voorkomen dat de juiste schilderijen aan het licht kwamen. 

Anna kraakt geen codes in WIDM
Anna kraakt geen codes in WIDM


Handje geholpen

Anna leek in het Olympisch stadion de rust zelve. Ze liep flink hard en leek de rest van de kandidaten alleen maar te helpen. Maar dat was slechts schijn. Ze besloot namelijk wel bewust te verzwijgen dat Rian, Jip en Justin het woord 'Mol' op de tribune moesten weghalen. Voor de rest hoefde ze eigenlijk weinig te doen. Kees en Fons zorgden immers toch wel voor chaos door alle briefjes op het natte gras te laten liggen.

Anna in het Olympisch Stadion
Anna in het Olympisch Stadion

Waaghalzen

Ook in de opdracht 'Waaghalzen' had onze Mol een duidelijke tactiek: ze besloot om haar medekandidaten te bestoken met feitjes die toch niet terugkwamen in de uiteindelijke vragen. "Als je die maar lekker onthoudt, vergeet je misschien de dingen die je wel zou moeten weten", aldus Anna. Vervolgens beantwoordde ze ook nog eens haar eigen vragen lekker fout om zo nog meer geld uit de pot te houden.

Anna tijdens Waaghalzen in Wie Is de Mol? 2024
Anna tijdens Waaghalzen in Wie Is de Mol? 2024

Verkeerd getekend

Om te voorkomen dat er geld bijkwam in de opdracht van de worstelaars, verzon Anna wederom een plan. Ze besloot enkel de worstelaars te tekenen die helemaal niet meededen aan de match. "De verkeerde kleuren tekenen bij de maskers en namen van worstelaars omschrijven die helemaal niet bestonden, alles om ervoor te zorgen dat Justin en Fons het heel moeilijk vonden om de juiste combinaties te maken."

En met succes: in deze opdracht verdienden de kandidaten slechts 75 euro van de te behalen 2025 euro.

Anna tekent verkeerd in Wie is de Mol?
Anna tekent verkeerd in Wie is de Mol?

Bellen met Dennis

Tijdens de pinataopdracht wist Anna precies waar het min-geld verstopt zat, en ze maakte daar slim gebruik van. Ze slaagde er dan ook uiteindelijk in om onder toeziend oog van haar medekandidaten maar liefst 4 foute piñata's kapot te slaan. Maar haar grootste uitdaging was nog niet voorbij. Terwijl de andere kandidaten druk bezig waren, belde Anna herhaaldelijk met Dennis Weening om hem van de juiste informatie te voorzien.

Wie dat laatste had kunnen weten, is Babs. Op een bepaald moment kreeg ook zij Dennis aan de lijn, die naar Anna vroeg. Maar jammer genoeg voor Babs heeft ze dit cruciale detail niet opgepikt. Tot grote verbazing van zichzelf.

Babs kan het nauwelijks geloven in WIDM
Babs kan het nauwelijks geloven in WIDM

Anna krijgt hulp

Soms hoeft de Mol ook gewoon niets te doen, zo ondervond Anna in de dansopdracht aan den lijve. Zij kreeg immers van Kees foutieve informatie door over wie ze moesten wegsturen. "Die man, hij had het echt net van Rik gehoord. Het is bijna te mooi om waard te zijn", bracht ze dan ook uit. "Dus ja, als je de Mol een voorzetje geeft, kopt die hem natuurlijk in."

Anna in de dansopdracht in WIDM
Anna in de dansopdracht in WIDM

Carlos of... Charlie

Op een gegeven moment had Anna een tactisch voordeel. Zij sprak namelijk - na het vertrek van Jeroen - nog als enige Spaans, en uiteraard heeft ze dat ingezet. In de opdracht waarin ze alle Mexicanen op alfabetische volgorde moesten zetten, besloot ze een van de gasten te vragen om zich aan de andere kandidaten voor te stellen als 'Carlos'. "Daarom plaatsten jullie hem als eerste met de letter C, terwijl hij eigenlijk Charlie heette en op een andere plek hoorde te staan."

Verkeerde naam in Wie Is de Mol? 2024
Verkeerde naam in Wie Is de Mol? 2024

Sorry Kees!

Ondanks dat Kees in zijn dagelijks leven met succes jaagt op misdadigers, slaagde zelfs hij er niet in om Anna te vangen. Zelfs niet toen ze onopgemerkt achter hem in een boot zat en allerlei woorden uit de zee viste. Vooral woorden die ze niet konden gebruiken en dus per stuk -100 euro waard waren. En oh ja, zelfs dit laatste beeld is hem ontgaan.

Anna pest Kees in Wie Is de Mol?

Anna pest Kees in Wie Is de Mol?

Alle hints verzameld

De bovenstaande hints haalden het allemaal tot de aflevering, maar hoe hadden we thuis het nu echt zeker kunnen weten dat Anna de Mol was? Dat zie je in de onderstaande video! 

Heb je Wie is de Mol? 2024 gemist? Bekijk het terug via NPO Plus en NLZiet.

Meer over