Mysterie opgelost

Zo komt Willem aan zijn immuniteitsmunt in Expeditie Robinson

29 november 2023 14:54 | amusement | Door Tessa Kok

© RTL
In de Expeditie Robinson-aflevering van afgelopen zondag was te zien dat kandidaat Willem sprak over 'zijn immuniteitsmunt'. Dat liet kijkers van het survivalprogramma vol verbazing achter, want waar komt die munt ineens vandaan?

Wij hebben het antwoord!

Lees ook: Alles over Expeditie Robinson 2023 

Immuniteitsmunt

Dat deelnemer Mark Baanders een immuniteitsmunt heeft, is wel bekend. Maar die van Willem leidde tot veel onbegrip bij de kijkers. Want hoe komt hij eraan? Om op die vraag antwoord te krijgen, moeten we even een tijdje terug gaan, helemaal naar de samensmeltingsproef. Dit was de eerste individuele proef van het survivalprogramma. 

De verliezer van de proef kwam niet tot de samensmelting en mocht dus ook niet deelnemen aan het heerlijke samensmeltingsdiner. De winnaar van de proef was niet alleen verzekerd van de samensmelting, maar won ook een immuniteitsmunt. 

Winnaar van individuele proef

Willem wist de individuele proef te winnen, waardoor hij een immuniteitsmunt kreeg. Mysterie opgelost! Hij heeft lang zijn mond gehouden over de immunititeitsmunt, waardoor veel mensen al vergeten waren dat hij in het bezit is van de munt. Met deze munt op zak lijkt hij al zo goed als zeker van een plek in de halve finale. 

Lees ook: Oops: Kijkers spotten enorme spoiler in voorstukje van Expeditie Robinson 

Expeditie Robinson is iedere zondag om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Meer over