Oud-winnaars keren terug

Zo vult The Masked Singer zendtijd avondvullende finale op

30 december 2022 19:47 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De finale van The masked singer dreigt zelfs voor fans een lange zit te worden. Er zijn immers nog maar vier karakters in de race die zich stuk voor stuk moeten onthullen. De makers pakken de eindstrijd creatief aan.

RTL Boulevard kon al een tipje van de sluier oplichten over de wijze waarop de ontknoping van The masked singer gaat verlopen.

Fantastische vier

Van de vijftien personages die aan de strijd begonnen zijn alleen de Joker, de Pinguin, de Flamingo en de Tijger nog over. Eén ding is zeker: ze geven zich aan 't eind van de avond allemaal bloot. Maar met simpelweg een liedje van 2 minuten zingen is de ruim twee uur durende show natuurlijk niet vol te krijgen. Uiteraard zijn er terugblikken, komen er hints voorbij en mogen panelleden Buddy Vedder, Gerard Joling, Carlo Boszhard en Loretta Schrijver tussen de reclamblokken door raden. Maar er is meer te doen.

Duetten

De makers hebben vier oud-winnaars gestrikt om, zonder kostuum, in duet te gaan met één van de vier finalisten van dit seizoen. Zo zingt Nick Schilder (foto, links) een romantisch duet met de nog altijd hoogzwangere Pinguin. Daarnaast geven ook Jan Dulles, Jamai Loman en Edsilia Rombley acte de presence. Gaandeweg de show bepaalt het publiek wie zijn of haar identiteit moet prijsgeven.

Buddy reageert

Eén ding is zeker: zelfs na vier seizoenen was panellid Buddy Vedder nog totaal verbaasd door de onthullingen die in deze finale gaan plaatsvinden. Hij kon al verklappen dat er minstens één artiest tevoorschijn komt waarvan hij nooit had verwacht dat die persoon mee zou doen.

Buddy was verbluft door ontknoping Masked Singer
Buddy was verbluft door ontknoping Masked Singer

Meer over