Geef mij nu je angst

Zo ziet de aangepaste versie van The Passion eruit

30 maart 2020 10:55 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
The passion kan dit jaar niet doorgaan in de normale vorm, maar de EO en KRO-NCRV hebben toch een manier gevonden voor een aangepaste versie van het paasverhaal. 

Het wordt nu een live-vertelling van The passion zonder band en zonder publiek (de foto is van vorig jaar in Dordrecht) maar met een online optocht, afgewisseld met scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities en het bekende Passion-kruis. Verteller Johnny de Mol vertelt het paasverhaal en verslaggever Anne-Mar Zwart staat bij het verlichte kruis en doet live verslag van alle berichten van kijkers.

Video sturen

Vooraf, maar ook tijdens de tv-uitzending, kunnen kijkers online hun hoop en angst delen met berichtjes en video’s. Een selectie zal te zien zijn in de uitzending. Deze video’s kunnen vanaf vandaag gestuurd worden naar thepassion@mediawater.nl.

Johnny de Mol

Verteller Johnny de Mol: "Het is echt heel bijzonder dat we in deze bizarre tijden dit paasverhaal alsnog zo dicht bij de mensen kunnen vertellen. Het verhaal sluit zo goed aan bij alle gevoelens die er nu spelen: angst en verdriet; maar ook geloof, hoop en liefde."

The passion, donderdag 9 april, om 20.30 uur op NPO 1

Meer over