Samenwerking

Toch kortere zomerstop voor Opsporing verzocht

16 December 2020 08:52 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Elvin Boer
De NPO had in eerste instantie ingrijpende plannen met Opsporing verzocht, maar het actualiteitenprogramma krijgt volgend jaar toch meer ruimte dan gedacht. Er worden maar liefst 44 uitzendingen van het programma gemaakt in 2021.

Opsporing verzocht moet wel aan zendtijd inleveren, want waar de afleveringen normaal gesproken vijftig minuten duren gaat dit naar een half uur. De ingrijpende plannen staan haaks op het kijkcijferaantal van Opsporing verzocht, dat wekelijks gemiddeld 1,2 miljoen belangstellenden trekt. De afleveringen van dertig minuten worden uitgezonden op NPO 1, vanaf 21.30 uur. Door de sportzomer zal het programma in de zomer geprogrammeerd worden op NPO 2.

Misdrijven

“De politie gebruikt de kennis en kunde van het kijkerspubliek bij het oplossen van misdrijven. Dat zorgt ervoor dat zo’n 40 procent van de zaken wordt opgelost. We zijn blij dat we dit in 2021 kunnen voortzetten”, zegt Franki Klarenbeek, coördinator Landelijk Team Opsporingscommunicatie. Verder komen er drie landelijke opsporingsaccounts op Facebook, Instagram en YouTube.

Crime Desk 

Naast Opsporing verzocht gaat de politie ook meewerken aan het nieuwe programma Crime Desk van RTL5, gepresenteerd door Marieke Elsinga. Crime Desk is vanaf 11 januari acht weken lang iedere maandag om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Meer over