Zondagavond wordt Linda de Mol-avond bij RTL 4

27 Januari 2015 12:07 | amusement | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

In maart en april zet RTL 4 kijkcijferkanon Linda de Mol de hele zondagavond lang in. Haar nieuwe komische dramaserie De Familie Kruys zal direct na Miljoenenjacht te zien zijn.

Dat blijkt uit de programmaschema’s van maart, die RTL 4 vandaag publiceerde. Miljoenenjacht keert op 15 maart terug. Vanaf 29 maart wordt de spelshow gevolgd door De Familie Kruys. Dat betekent dat de Ik Hou Van Holland-presentatrice 2,5 uur lang te zien is.

Familie Kruys

De Familie Kruys is een serie van de makers van Gooische Vrouwen. Behalve voor Linda de Mol zijn er ook rollen voor Marcel Musters, Hans Dagelet en Elise Schaap. De serie moet gaan lijken op Modern Family, de Amerikaanse comedy over drie samengestelde gezinnen. RTL 4 heeft met De Familie Kruys waarschijnlijk een sterke troef in handen voor de zondag.

Linda de Mol

De strijd om de tv-kijker op zondagavond is hevig. Momenteel scoort NPO 1 de pannen van het dak met Boer Zoekt Vrouw en De Reünie. RTL 4 durfde het aan om daar de series Moordvrouw en Divorce tegenover te zetten. En met succes, want de kijkers zijn bijna allemaal gebleven. SBS 6 lijkt de grote verliezer. Voor die zender was de zondag voorheen een van de beste avonden, met misdaadprogramma’s als Undercover in Nederland. SBS gaat de concurrentie echter uit de weg met twee uur lang Wegmisbruikers en herhalingen. Tegenover de hoge scores van de andere zenders zijn de kijkcijfers van SBS nu flink gedaald.

RTL 4 

Vanaf eind maart moet NPO 1 het weer zonder Boer Zoekt Vrouw doen. De zender zet dan De Reünie en de TV Show van Ivo Niehe in, om de strijd aan te gaan met de Linda-avond op RTL 4.

Marcel Musters wordt de echtgenoot van Linda de Mol in De Familie Kruys.

Meer over